Verkiezingen VS: eerste transgender in senaat en meer diversiteit

Leestijd: < 1 min

De Verenigde Staten zijn niet alleen een president aan het kiezen, het land heeft ook een nieuw Huis van Afgevaardigden en deels een nieuwe Senaat. Voor het eerst is een transgender persoon gekozen in een lokale Senaat, en namens New York heeft de eerste homoseksuele Afro-Latino een zetel gekregen in het federale Huis van Afgevaardigden in Washington DC.

Sarah McBride: eerste transgender persoon in een Senaat
In de staat Delaware heeft Sarah McBride een zetel gewonnen in de lokale Senaat. Daarmee is zij de eerste (openlijk) transgender persoon ooit in een functie van dit kaliber. McBride is Democraat, het district waarin ze opkwam is overwegend Democratisch.

Ritchie Torres: eerste homoseksuele Afro-Latino in het Huis van Afgevaardigden
De Democraat Ritchie Torres heeft in het vijftiende district van New York de strijd om een zetel in het (federale) Huis van Afgevaardigden in Washington DC. Hij is de eerste (openlijk) homoseksuele Afro-Amerikaan in het Huis van Afgevaardigden en pas de tweede niet-witte (openlijk) homoseksuele man na Mark Tanako, een Democraat met een Aziatische achtergrond die in 2013 een zetel binnenhaalde voor Californië.

Mondaire Jones: eerste homoseksuele zwarte Amerikaan in het Huis van Afgevaardigden
Ook het zeventiende district van New York heeft een primeur. Daar kreeg de Democraat Mondaire Jones een zetel in het (federale) Huis van Afgevaardigden. Zoals verwacht versloeg hij zijn Republikeinse tegenstander. Op Twitter vertelt hij dat hij dankbaar is voor de kans die de gemeenschap hem heeft gegeven om hen te dienen, als openlijk homoseksuele zwarte man die opgroeide in een sociale woning en met voedselbonnen.

Lijst
Deze mensen zijn niet de enige drie lhbtq-personen die zich in de politieke kijker hebben gespeeld. Gay Times en Towleroad hebben een lijst die telkens wordt aangevuld.

Bron: VRT Nieuws

Powered by Labrador CMS