design

Van een gezellige theepot tot dagplanner: 7x trendkleur lichtgeel in je interieur

Mellow yellow

Leestijd: < 1 min

Noem het pastel-, vla- of botergeel, één ding is zeker: lichtgeel is terug van weggeweest. De subtiele zomertint duikt als een zonnetje op na een grauwe winter en grijze corona-jaren. It’s time to shine again!

markeerstift

Wat: behang The Marker
Waar: bnwalls.com
Wat kost dat: 79 euro per rol 

Wat krijg je als je een muur vol kalkt met de streepjes van een klassieke gele markeerstift? Een best wel leuk behangpatroon! Ontwerper Stefan Scholten liet zich inspireren door zijn eigen good old markeerstift waar hij doorgaans zijn ideeën en ontwerpen mee schetst. Resulterend in ‘The Marker’-behangcollectie: van patroon ‘Solid’ dat bestaat uit lange strepen tot geturfde ‘Strokes’ waarbij de inkt in elkaar over lijkt te lopen.

strak plan

Wat: Things To Do Today / Day Plan
Waar: marjoleindelhaas.com
Wat kost dat: 25,99 euro 

Uit het hoofd en op papier: schrijf al je to do’s per dag op en vink ze aan het eind van de dag weer af. Ook handig: dat wat prioriteit heeft, kun je markeren met een aantal sterren: ranking the stars! Deze sticky note-kleurige planner is een ontwerp van grafisch ontwerper Marjolein Delhaas, die bekendstaat om haar stijlvolle én praktische designs die uitblinken in hun eenvoud.

RUSTAAHG

Wat: Calm Down muurverf
Waar: renaulac.com
Wat kost dat: 49,99 euro voor 2,5 liter 

‘Rustaahg’ zouden ze in Den Haag zeggen, verfmerk Renaulac zegt: Calm Down. De gelijknamige zelfverkozen kleur van het jaar belooft namelijk harmonie in huis te brengen. De zachtgele tint geeft net dat beetje extra warmte, zonder erg aanwezig te zijn. Helemaal zen dus en een perfecte kleur om bij te ontspannen én weer bij op te laden. 

postsierlijk

Wat: Post Coffee Table
Waar: fermliving.com
Wat kost dat: 679 euro 

Koffietafel Post van Ferm Living dankt zijn flinke olifantenpoten aan brutalistische architectuur als inspiratiebron. Afgelakt met de zachte tint ‘Lemonade’ en dankzij zijn vriendelijke ronde vormen oogt-ie alles behalve lomp, intimiderend of blokachtig – het imago dat de architectuurstijl óók met zich meedraagt. De Post heeft gelukkig een lieflijk karakter, maar staat wel degelijk stevig op zijn poten.

vetrolletjes

Wat: vaas Chubby
Waar: hay.dk
Wat kost dat: 85 euro 

Van digitaal naar real life: de sculpturale ‘Chubby’-vazen zijn ontwikkeld in de studio van designduo Wang & Soderstrom, waar ze als organisch gevormde 3D-modellen zo de 3D-printer uitrolden. Inmiddels worden de Chubbies in een keramiekfabriek 3D-geprint, waarna ze in porselein en steengoed gegoten worden om ze egaal en waterbestendig te maken. Voeg daar nog een fris bloemetje aan toe en je hebt een kunstwerk van een vaas staan!

theetijd

Wat: theepot Tube
Waar: klevering.nl
Wat kost dat: 39,95 euro 

Een theepot als een Monapudding toetje: de parmantige theepot Tube heeft ruimte voor 900 ml aan warm water en misstaat met zijn pastelkleurtjes ook niet in de keuken van je oma. Tijd om dus weer eens een kopje samen te drinken, of dat nu met een echte oma is, of een granny at heart.

graangeel

Wat: Wild Wonder muurverf
Waar: flexa.nl
Wat kost dat: 55,49 euro voor 2,5 liter 

Ook verfmerk Flexa verkoos zijn eigen Kleur van het Jaar in de vorm van de tint Wild Wonder. Dit zachte tarwegeel moet doen denken aan positiviteit en het vrije gevoel van de natuur. Daarin is ruimte voor verwondering voor de kleuren die moeder natuur te bieden heeft, zoals de goudgele gloed die een graanstengel kan voortbrengen. Die wonderen der natuur vertaal je nu ook makkelijk naar thuis: met een spettertje Wild Wonder op de muur, waan je je zo in een zonnig korenveld.Powered by Labrador CMS