Utrecht Pride 2020 afgelast wegens coronavirus

“We nemen deze beslissing met pijn in ons regenbooghart”

Leestijd: < 1 min

Stichting Utrecht Pride heeft besloten de Utrecht Pride van 6 juni af te lasten. “Een beslissing om verder te gaan met de voorbereidingen is op dit moment niet verstandig.”

6 juni lijkt nog ver weg. Toch heeft de organisatie van Utrecht Pride nu vast besloten het evenement dit jaar af te lasten. “De deelnemende organisaties, vrijwilligers, bootverhuurders, straatfeesten en ook de organiserende stichting zelf zouden rond deze tijd aan de slag moeten zijn met alle voorbereidingen", legt de organisatie uit in een persbericht. "In veel gevallen is dat nu onmogelijk en bovendien zijn velen op dit moment druk met hele andere belangrijke dingen."

Het bestuur besloot unaniem dat het evenement nu aflasten de minst slechte beslissing is die zij op dit moment konden nemen. "Door op dit moment de Utrecht Pride te annuleren worden voor iedereen de (financiële) gevolgen tot een minimum beperkt. Een mogelijke annulering in een later stadium kan voor zowel deelnemers als organisatie veel grotere consequenties hebben.”

Utrecht Pride 2021

Om de partijen tegemoet te komen die dit jaar reeds een plekje in de botenparade hadden bemachtigd, is besloten hen automatisch toe te laten tot de Utrecht Pride op zaterdag 5 juni 2021.

Coverbeeld: Stichting Utrecht Pride

Powered by Labrador CMS