Onderzoek

Transgenders zijn ‘born this way’

Leestijd: < 1 min

Een nieuw onderzoek van de São Paulo Medical School heeft uitgewezen dat transgenderisme is aangeboren. De onderzoekers hebben hersenen van transgenders en cisgenders met elkaar vergeleken en ontdekten een significant verschil.

De onderzoekers ontdekten dat de insula, het deel van de hersenen wat ook wel het eiland van Reil genoemd wordt, verschilt van grootte bij trans- en cisgenders. Giancarlo Spizzirri, onderzoeksleider, zegt dat het onderzoek hem er van overtuigd heeft dat transgenders al zo zijn in de baarmoeder.

“We hebben ontdekt dat transgenders karakteristieken in de hersenen hebben die hen dichterbij het geslacht brengen waar zij zich later mee zullen identificeren,” zo vertelt Spizzirri. “De hersenen vertonen bijzonderheden die zich al ontwikkelen tijdens de zwangerschap.”

“Het bewijst dat het zijn van transgender geen ideologie is”

Carmita Abdo, coördinator van het Sexuality Research Programme van de universiteit, benadrukt dat de studie aantoont dat het zijn van transgender geen product van de maatschappij is. “De term transgender refereert niet alleen aan gedrag wat mensen vertonen,” stelt Abdo. “We hebben specifiteiten geobserveerd in de hersenen van transpersonen en deden deze bijzondere vondst in het licht van genderidentiteit.”

“Het bewijst dat het zijn van transgender geen ideologie is,” vervolgt ze. “Onze conclusie is gebaseerd op MRI-scans die detecteerbare en structurele uitkomsten gaven.”

Professor Geraldo Busatto, hoofd van het Psychiatric Neuroimaging Laboratory van het universiteitsziekenhuis, stelt dat het simplistisch is om een directe link met transgenderisme te maken. “Maar de bevinding van het verschil in de insula is erg relevant.”

“Transpersonen hebben een hoop issues aangaande de beleving van het eigen lichaam,” vervolgt Busatto, zelf hoogleraar. “Dit komt doordat ze zich niet identificeren met de sekse die ze hebben bij hun geboorte. Daar komt nog eens bovenop dat ze helaas veel te maken krijgen met discriminatie.”

Anti-transactivisten
De onderzoeksresultaten komen een dag nadat anti-transactivisten in het Verenigd Koninkrijk een bijeenkomst hielden in het parlement om te betogen tegen ‘de trend van modieus transgenderisme’.

De betogers stelden dat het zijn van transgender een van de vele ‘door internet geëxploiteerde seksuele fetisjes’ die zichzelf probeert te rechtvaardigen.

Tijdens de bijeenkomst, ‘Transgenderism and the War on Women’ genaamd, die werd gehouden in het Britse Lagerhuis werd onder andere gesteld dat transgenders als parasieten de ruimtes van vrouwen binnen proberen te dringen en een bedreiging zijn voor de emancipatie van vrouwen.

De controversiële Australische academica Shella Jeffreys hield een presentatie die ze de titel ‘Transgenderisme en de aanval op feminisme’ had meegegeven. Ze opende met de woorden: “Mannen kunnen geen vrouwen worden. Wat is daar zo moeilijk aan?”

Eerder stelde Jeffreys al dat het opvoeden van genderkinderen gelijk staat aan kindermisbruik, om vervolgens transgenders met parasieten te vergelijken.

Ze vertelde haar publiek: “Wanneer mannen vrouwen proberen te worden en parasitair de lichamen van de onderdrukten binnendringen, dan spreken ze voor de onderdrukten. Ze worden dan door de buitenwereld herkend als de onderdrukten.”

Bron: Pinknews.co.uk

Powered by Labrador CMS