“Tijdens Pride zie je al je vriendinnen weer, gezellig!”

DeeDee en GiGi #Take10 en kletsen over Pride

Leestijd: 2 min

Het is wetenschappelijk bewezen: als je elke 60-90 minuten een korte break van 10 minuutjes neemt, doet dat wonderen voor je mentale gezondheid. Dragqueens DeeDee Janssens en GiGi Pop Devereaux nemen, onder het genot van een van de Starbucks Chilled Classics, even 10 minuten pauze en kletsen over Pride.

GiGi: “Even zitten, hoor. Heb jij ook zo’n zin in het Pride-seizoen?”
DeeDee: “Meid, ik vind het elk jaar weer een feest. Pride Amsterdam wordt dit jaar twee weken hè?”
GiGi: “Ja, volgens mij draait de eerste week wat meer om diversiteit en draait de tweede week vooral om de botenparade.”
DeeDee: “Volgens mij moet de botenparade het iets meer hebben van een commerciële feeststemming.”
GiGi: “Dat is met alle Pride-evenementen zo, sommige onderdelen zijn wat commerciëler dan de ander. Maar het is allebei activistisch. Dat vind ik ook belangrijk. En het is altijd een drukke periode.”
DeeDee: “Het is zeker druk! Ik hol tijdens Pride Amsterdam vaak overdag van een bingo bij het ene bedrijf naar een lezing bij het andere bedrijf, om ‘s avonds te verschijnen op het Homomonument of op een feest in Paradiso. Voor dat soort klussen krijg je meestal weinig betaald, maar zie je wel weer al je vriendinnen, gezellig.”
GiGi: “Mijn agenda is nog wijd open, maar dat is van korte duur, meestal beginnen de aanvragen rond deze tijd binnen te stromen. Ik ga sowieso voor Rotterdam Pride weer met roze ouderen op stap.”
DeeDee: “Die datum is sinds een paar jaar anders, hè? Het was altijd ergens eind september.”
GiGi: “Vorig jaar was het in juni omdat de Roze Zaterdag toen in Rotterdam was. Daar heb ik nog een podium gehost, weet je nog?”
DeeDee: “Zeker, was enig.”

Starbucks Chilled Classics #Take10 DeeDee Janssens Gigi Pop Devereaux
DeeDee Janssens (links) en Gigi Pop Devereaux.

GiGi: “Dit jaar is het weer in juni. Er zal vast ook weer een leuke activiteit met kinderen komen in het Maritiem Museum. Daar zal jij wel niet bij zijn, je hebt toch niet zoveel met kinderen?”
DeeDee: “Nou schat, ik kan prima met kinderen. Maar als je van tevoren zegt dat je niet zo van kinderen houdt, dan komen er ook niet allemaal mensen met kinderen op je af. Laatst kwam er een meisje op me af, die vroeg: ‘meneer, bent u een prinses?’ Meneer!”
Gigi: “Haha! Prachtig! Ik vind Pride trouwens enig, maar ik vind het ook wel fijn als die hele periode weer achter de rug is. Je komt door alle drukte bijna niet aan een momentje voor jezelf toe.”
DeeDee: “Niet te doen, inderdaad. Tussen alle klussen door wil je ook nog je vrienden en familie zien. M’n pruiken moeten naar de kapper gebracht worden met een instructiebriefje erbij…”
GiGi: “Er zitten altijd te weinig uren in een dag. Terwijl het echt belangrijk is regelmatig even een paar minuten voor jezelf te nemen.”
DeeDee: “Zoals nu hè meid. Wat ben je aan het drinken?”
GiGi: “Dit keer heb ik een Caramel Macchiato.”
DeeDee: “Geen Skinny Latte dit keer?”
GiGi: “Nee schat, je kunt toch niet altijd voor skinny gaan.”

Wil je meer ideeën hebben voor een korte pauze? Starbucks Chilled Coffee heeft enorm veel inspiratie om je 10 minuten pauze in te vullen.

Powered by Labrador CMS