happy couple

Olivier en Lesley

“Tijdens de lockdown zaten we iedere dag op elkaars lip”

In de rubriek Happy Couple: Olivier en Lesley

Olivier en Lesley
Leestijd: 5 min

Olivier (21) is student Engineering Industrial Design en publieksbegeleider bij Artis, Lesley (22) is gastheer bij Pestana Amsterdam Riverside. Ze ontmoetten elkaar op Grindr en na een korte break zijn ze weer bij elkaar. “Tijdens een wandeling in Spanje toverde hij ineens een fles champagne uit zijn zak en zei hij: 'Ik wil een relatie met jou'.”

Olivier: “We leerden elkaar kennen via Grindr, waar we beiden met een ander doel op zaten.”
Lesley: “Ik was na zes jaar single te zijn geweest op zoek naar een relatie.”
Olivier: “Terwijl ik juist net uit een relatie kwam. Ik was niet op zoek naar iets serieus. Mijn vorige relatie – mijn eerste – duurde vier maanden en ik bleef achter met een gebroken hart.”
Lesley: “Onze eerste date was bij mij thuis.”
Olivier: “Lesley woonde destijds nog bij zijn moeder. Hij had gezegd dat hij alleen thuis was, maar toen ik binnenkwam, stormde gelijk de hele familie op me af. Verrassing!”
Lesley: “Het was wel echt een fijne eerste date. Het was meer dan alleen seks. Het maakte iets los in ons allebei.”
Olivier: “Bij Lesley in eerste instantie wel meer dan bij mij; ik zat nog steeds met mijn ex in mijn hoofd. Na een maand begonnen bij mij ook de kriebels flink te komen. Ik besloot er echt voor te gaan na Valentijnsdag vorig jaar. Op die dag kwam ik thuis van werk en lagen er ineens allemaal rozenblaadjes op de trap. Ook m’n hele bed lag er vol mee, samen met een fles champagne, een ballon en een groot I love you-kussen. Wat houdt me tegen, dacht ik toen, ik hou van deze jongen.”

Opposites attract

Olivier: “Het geheim van een gelukkige relatie is volgens mij om te blijven praten. Elkaar de ruimte te geven en altijd de waarheid te vertellen.”
Lesley: “Eens. Ruimte, eerlijkheid en spraakzaamheid.”
Olivier: “Zeggen wat je voelt. Wanneer Lesley liegt als er iets aan de hand is, zie ik het meteen en besluit ik het eruit te peuteren.”
Lesley: “Ik denk dat onze relatie zo goed werkt door onze verschillende persoonlijkheden.”
Olivier: “We hebben andere interesses, maar staan er beiden voor open om die van de ander te verkennen. Niet alleen onze muziek- en kledingsmaak verschillen enorm, ook onze vriendengroepen. Dat houdt het spannend.”
Lesley: “Olivier is erg slim, meelevend en superlief. Te lief, bijna, voor iedereen. Hij heeft veel pluspunten en dat vind ik de allerbelangrijkste. Minpunten? Hij is extreem lui. Soms is-ie echt niet vooruit te branden.”
Olivier: “Lesley is de meest romantische guy die ik ooit heb ontmoet. Hij verrast me steeds opnieuw. Door Covid-19 raakte ik mijn baan kwijt en de laatste werkdag was echt een kutdag. Toen ik thuiskwam had Lesley mijn hele bed gevuld met lieve cadeautjes. Hij is zo medelevend en zorgzaam. Zijn enige minpunt is dat-ie ontzettend snel op zijn tenen getrapt is. Om het minste of geringste kan-ie volledig uit zijn vel springen.”

Interracial

Lesley: “Heel soms maken we als interraciaal koppel iets vreemds mee. Ik herinner me bijvoorbeeld een Koningsnacht in Bussum. Oliviers ex, ook een jongen van kleur, was blijkbaar geen makkelijke jongen. Daardoor hadden veel van zijn vrienden op de een of andere manier gelijk hetzelfde beeld van mij, puur op basis van mijn huidskleur.”
Olivier: “Sterker nog: één vriendin had eerst niet eens door dat Lesley een andere jongen was. Ze zag hem letterlijk aan voor mijn ex.”
Lesley: “Voor de rest leveren onze verschillende huidskleuren gelukkig weinig gedoe op. Al heb ik weleens het idee dat Oliviers opa me aan het testen is vanwege mijn huidskleur. Hij is erg direct en stelt ingewikkelde vragen.”
Olivier: “Mijn opa heeft me weleens gevraagd of Lesley wel echt goed voor me is. Ik denk dan: ik ben dolgelukkig, dat zie je toch? Hij zou denk ik liever hebben dat ik date met iemand die aan de universiteit studeert, maar mij boeit dat niets. Ik hoef geen slimme guy. Daarbij, hij is 91. Echt van een andere generatie.”

“Niet alleen onze muziek- en kledingsmaak verschillen enorm, ook onze vriendengroepen. Dat houdt het spannend”

Korte break

Olivier: “Onlangs zijn we een maand uit elkaar geweest. Ik moest uit mijn vorige woning en besloot toen in hetzelfde pand als Lesley te gaan wonen. Toen kwam de lockdown en viel ook nog mijn werk weg. Ineens zaten we ieder dag op elkaars lip. Dat ging helemaal fout.”
Lesley: “Ik ben sindsdien echt aan mezelf gaan werken. Ik lees nu De kracht van het nu van Eckhart Tolle, het is echt mijn bijbel geworden. Bij de eerste bladzijde moest ik al huilen. Het heeft me tijdens de lockdown en die break enorm geholpen.”
Olivier: “We zijn echt dramaqueens. We willen allebei het laatste woord hebben. Tijdens de maand dat we uit elkaar waren namen we constant wraak op elkaar.”
Lesley: “Ik had bijvoorbeeld een date met iemand anders in die maand. Ik kende die jongen al zes jaar, had me voorgenomen om niks met hem te doen, maar na een paar wijntjes kwam van het een het ander. Het was drie keer niks, maar ik besloot wel een foto naar Olivier te sturen, waarin ik bovenop die jongen lag.”
Olivier: “Dat deed zoveel pijn.”
Lesley: “Ik werd getriggerd door een gemene opmerking van Olivier. Heel kinderachtig. De dag erna spraken we af om het uit te praten en toen vertelde Olivier dat hij seks had gehad met een goede vriend van mij. Nog meer drama. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.”
Olivier: “We hebben die gekke periode afgesloten met een vakantie. Midden in de coronacrisis zijn we een kleine week naar Tenerife gegaan. We waren net terug voordat Spanje op oranje ging. Tijdens een mooie wandeling die we daar maakten, kwam de romantische Lesley weer tevoorschijn. Op een mooi uitzichtpunt toverde hij ineens een fles champagne uit zijn zak en zei hij: ‘Ik wil een relatie met jou’.”

Kinderwens

Olivier: “We hebben het laatst voor het eerst goed over kinderen gehad.”
Lesley: “Ik wil die zeker. Het liefst met Olivier of mezelf als biologische vader, maar ik zou er ook voor openstaan om tijdelijk kinderen op te vangen wiens biologische ouders ze niet kunnen bieden wat ze nodig hebben. Ik heb daar zelf ook ervaring mee. Mijn vader heeft vroeger met twee andere vrouwen een affaire gehad en twee van de kinderen die daaruit zijn voortgekomen heeft mijn moeder uiteindelijk in huis genomen, omdat hun biologische moeder ze verwaarloosde. Kinderen hebben vastigheid nodig en dat zou ik ze graag bieden met Olly.”
Olivier: “Ik zou het wel lastig vinden om na een paar jaar weer afscheid te nemen van die kinderen.”
Lesley: “Het is misschien moeilijk, maar ik denk vooral aan het stukje goedheid dat we ze mee zouden kunnen geven op die manier.”

Foto's: Jasper Koekoek (tenzij anders vermeld)

Happy Couple Olivier Lesley
Happy Couple Olivier Lesley
Happy Couple Olivier Lesley
Foto: Claire Felicie
Powered by Labrador CMS