Theaterhit COCK komt naar Nederland: over liefde, identiteit en seksualiteit

“Ik vind mijzelf in dit stuk een behoorlijke lul.”

Leestijd: 1 min

Wanneer John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, valt hij tot zijn verbazing voor de vrouw van zijn dromen en gaat hij op zoek naar zijn eigen seksualiteit. Daarover gaat de scherpe en humoristische theatervoorstelling COCK. Het was een hit in het Londense West End, nu brengt Theater Oostpool het stuk naar Nederland.

Wanneer John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, ontmoet hij tot zijn eigen verbazing de vrouw van zijn dromen. Vol schuldgevoel en besluiteloosheid begint hij aan een uitdagende zoektocht naar zijn eigen seksualiteit. Openhartig schippert John tussen twee werelden. Maar hoe kies je voor de ander, als je zelf even niet meer weet wie je bent? En doet het ertoe tot wie of wat we ons aangetrokken voelen?

Scherp en humoristisch

Daarover gaat COCK, een theatervoorstelling van Mike Bartlett die al een overdonderend succes was in het Londense West End. Vanaf 11 november is de voorstelling te zien in Nederland, onder regie van Char Li Chung (bekend van onder meer De Bananengeneratie).

Met een topcast bestaande uit Daniel Cornelissen, Sander Plukaard, Joy Delima en Peter Blok brengt Theater Oostpool dit scherpe en humoristische toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Char Li Chung zegt hierover: “COCK biedt een verfrissende en liefdevolle kijk op seksualiteit en ons verlangen naar overzicht en zekerheid. Waarom moeten we ons in een wereld vol eindeloze mogelijkheden beperken met labels?”

Kostuums

De kostuums uit de voorstelling worden verzorgd door MARTAN, het Amsterdams modemerk van Diek Pothoven, Douwe de Boer en Eugenie Mulier. MARTAN is een circulair modemerk dat upcycled hotellinnen omzet in spectaculaire, kleurrijke en verrassende outfits. Hiermee zijn ze onder andere al jaren op de Amsterdamse Fashionweek te vinden, en vanaf 11 november zie je hun ontwerpen ook in het theater terug.

COCK is vanaf 11 november 2023 tot en met 3 februari 2024 te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie vind je via oostpool.nl/cock.

Beeld: Elza Jo

Powered by Labrador CMS