The Voice-kandidaat verlaat kerk en vertelt over zijn coming-out

Leestijd: < 1 min

De jury van de Amerikaanse versie van The Voice luisterde ontroerd naar het emotionele coming-out verhaal van kandidaat EJ Michels uit Utah, die de kerk achter zich liet om zichzelf te kunnen zijn. Hier de beelden!

EJ Michels is 31 jaar en komt uit het plaatsje Draper in de staat Utah. Hij heeft tien uur gereden om auditie te doen bij The Voice, dat in de VS alweer in z’n 23e seizoen zit.

Rode draaistoel

Blake Shelton en Kelly Clarkson zijn teruggekeerd als juryleden, ex-One Direction-lid Niall Horan en Chance the Rapper zitten dit seizoen voor het eerst op de bekende rode draaistoel.

Als EJ ‘Easy on Me’ van Adele inzet, weten de vier niet wat ze horen. Uiteindelijk draaien Chance en Blake voor de zanger, die uiteindelijk kiest voor het team van de laatste.

Getrouwd en gescheiden

In een emotioneel segment is te zien hoe EJ vertelt dat hij worstelde met zijn seksualiteit toen hij nog lid was van The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Die kerk is tegen het huwelijk voor gays en eist van zijn leden dat ze zich onthouden dan dating en seks.

EJ was getrouwd met een vrouw, maar besloot van haar te scheiden en uit de kast te komen. Hij liet de kerk achter zich en inmiddels is hij gelukkig met zijn vriend Michael.

Met open armen

Na de uitzending van The Voice liet EJ weten dat zijn familie had gekeken en dat ze hem ‘met open armen en positiviteit hebben ontvangen’. Ook kreeg hij reacties van mensen die een soortgelijke worsteling hebben doorgemaakt.

Bekijk hier het optreden en het verhaal van EJ bij The Voice.

Powered by Labrador CMS