The Crown-actrice Elizabeth Debicki bespreekt Diana’s beste looks

Leestijd: < 1 min

Al begonnen aan het vijfde seizoen van The Crown? Hierin is Elizabeth Debicki voor het eerst te zien als prinses Diana. Voor Vogue bespreekt ze een aantal iconische looks uit het leven van de getormenteerde Princess of Hearts.

Vorige week ging het vijfde seizoen van Netflix-serie The Crown in première, dat een roemruchte periode in de jaren negentig van de vorige eeuw behandelt. Te zien is hoe koningin Elizabeth II haar ‘Annus Horribilis’ beleeft, al haar kinderen in scheiding liggen en Camilla Parker-Bowles een steeds grotere rol speelt in het leven van prins Charles.

Casting

De casting is weer om door een ringetje te halen, al is er ook kritiek. Imelda Staunton lijkt niet echt op de Queen en Jonathan Pryce speelt haar man te ‘aardig’. Dominic West lijkt meer op James Bond dan op prins Charles en Elizabeth Debicki maakt een karikatuur van prinses Diana die alles vanonder een geloken hoofd bekijkt.

Tegelijkertijd is er ook lof voor haar manier van spreken: met heel veel lucht. En ook Staunton en West krijgen een pluim voor hun sterke acteerwerk.

Meest memorabele looks

In de aanloop naar de seizoenspremière heeft de Britse Vogue Debicki gevraagd voor hun vaste videorubriek waarin een actrice of zangeres haar meest memorabele looks bespreekt. Voor de gelegenheid behandelt Debicki niet haar eigen iconische outfits, maar die van prinses Diana.

Dat de actrice de prinses tot in de puntjes heeft bestudeerd, blijkt uit haar commentaar op de outfits die voorbijkomen. Die variëren van haar degelijke blauwe verlovings-outfit tot de rode trui met witte schaapjes (en één zwart schaap, hoe toepasselijk), Diana’s casual off duty-setjes en de latere couture van Versace.

Vermakelijk

Het levert een vermakelijke video op van dik tien minuten. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS