Boys Won’t Be Boys presenteert:

The Chosen Family Show-ho-ho

Een liefdevolle avond met een queer familie

Leestijd: < 1 min

December is een feestmaand die je doorgaans viert met je familie. Dat kan een traditionele familie zijn maar ook een zelfgekozen groep zielsverwanten. Spelersgroep Boys Won’t Be Boys maakt hierover de voorstelling The Chosen Family Show-ho-ho, een wervelende show met een queer visie op het thema familie.

Speciaal voor Theater Bellevue maakt BOYS WON'T BE BOYS een compleet nieuw programma over hun queer visie op het thema familie: The Chosen Family Show-ho-ho.

Voorafgaand geven zij het podium aan een nieuwe generatie BOYS WON'T BE BOYS om hun persoonlijke verhalen te vertellen over het niet binnen hokjes passen en je eigen pad volgen. Tussendoor is iedereen welkom om aan te schuiven bij het Family dinner in Theatercafé De Smoeshaan. 

The Chosen Family Show-ho-ho

Acht theatertalenten nemen je mee in een wervelende eindejaarsshow-ho-ho. Zij delen hun persoonlijke verhalen over het thema familie door middel van theater, mime, kleinkunst, drag, popmuziek en klassiek ballet. Met Rikkert van Huisstede, die binnenkort met zijn vriendin hun eerst kindje verwacht, als hokjes-doorbrekende, zingende host in mini-jurk. 

Cast / family members Lars Brinkman, Lito Mabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Rikkert van Huisstede, Taylor Made en Vincenzo Turiano
Eindregie Rikkert van Huisstede
Muzikaal dramaturg Wilko Sterke

Fotografie: Ernst Coppejans

BOYS WON'T BE BOYS - The Next Generation

Voorafgaand organiseren BOYS WON'T BE BOYS en Theater Bellevue een voorprogramma in de kleine zaal met een nieuwe generatie BOYS, met inspirerende verhalen van jongeren tussen 12 en 23 jaar die hun perspectief mannelijkheid delen.

In aanloop van de week voor Kerst krijgen zij in workshopsessies over gender, identiteit en familie de kans hun persoonlijke verhalen tot (gezamenlijke) performances om te zetten. Wat betekent mannelijkheid en waar voel je je veilig genoeg om alle regels los te laten? De hosts Mats Lodenstijn en Pompado Z.R. Martha zullen de jongeren op het podium ontvangen en begeleiden.

Hosts Mats Lodenstijn en Pompadó Z. R. Martha
Regie Tamar Lagas
Eindregie Rikkert van Huisstede
Coproductie Boys Won’t Be Boys en Theater Bellevue

The Chosen Family dinner

Tussen deze twee programma's door kun je aanschuiven aan bij het Chosen Family dinner in Theatercafé De Smoeshaan. Geen acht-gangen kerstmenu, maar wel gezond en gezellig samen eten aan lange tafels vol lekkers.

Pay what you can

Wij gunnen iedereen een bezoek aan The Chosen Family Show-ho-ho, alleen is dit niet voor iedereen haalbaar in deze dure tijden. Een ieder die het zelf eigenlijk goed kan missen, vragen we wat meer voor het kaartje betalen zodat wij ook een tarief kunnen aanbieden naar mensen die krap zitten. 

Speeldata

di 20 t/m za 24 dec 2022
18:00 - 18:30 uur BOYS WON'T BE BOYS The Next Generation
18:45 - 20:15 uur Chosen Family dinner
20:30 uur The Chosen Family Show-ho-ho

Voor meer informatie en kaarten: www.theaterbellevue.nl/thechosenfamily

The Chosen Family Show
Fotografie: Ernst Coppejans

The Chosen Family Show-ho-ho en BOYS WON'T BE BOYS The Next Generation worden geproduceerd door Theater Bellevue en BOYS WON'T BE BOYS en financieel ondersteund door de Provincie Noord Holland, Fonds Cultuurparticipatie, Stichting Melanie, Emancipator, AMVJ Fonds en Janivo Stichting.

Powered by Labrador CMS