Tennisser Andy Murray steunt campagne: vernoem tennisbaan niet naar ‘homofoob van het jaar’

Leestijd: < 1 min

Na John McEnroe en Martina Navratilova schaart nu ook tennisser Andy Murray zich achter een campagne die wil voorkomen dat een tennisbaan wordt vernoemd naar Margaret Court. Die hield er hatelijke ideeën op na over lhbtq’s, die ze het liefst de hel in wenst.

Eerder berichtten we over de campagne tegen Margaret Court, toen John McEnroe en Martina Navratilova zich uitspraken tegen het idee om een tennisbaan in Australië naar Court te vernoemen. McEnroe had haar eerder ‘de gestoorde tante van het tennis’ genoemd.

Hatelijkheden
Margaret Court was een succesvol tennisspeelster, maar kwam vooral bekend te staan vanwege de hatelijkheden die ze spuide over lhbtq’s. 

Volgens haar was het accepteren en ondersteunen van lhbtq-jongeren vergelijkbaar ‘met wat Hitler deed en wat communisme deed’, en lesbische tennissers zouden jonge meisjes recruteren. Dat jongeren lhbtq zijn ‘geworden’ zou het werk van de duivel zijn. Vanwege haar uitspraken is Court al eens uitgeroepen tot ‘homofoob van het jaar’.

Slecht idee
Volgens  Andy Murray is het een slecht idee om een tennisbaan in Australië naar Court te vernoemen. Aan PrideLife vertelt hij: “Court heeft door de jaren heen een hoop mensen beledigd en van streek gemaakt met haar opmerkingen. De waarden die zij aanhangt, zijn niet de waarden waarvoor de tenniswereld staat.”

Murray denkt dat de standpunten van Court alleen maar afleiden van waar het om gaat: het tennissen zelf. Dus hem lijkt het beter om de tennisbaan niet naar haar te vernomen. “Dat spelers hier zich nu tegen uitspreken, is alleen maar goed.”

Beeld: Andy Murray / Instagram

Powered by Labrador CMS