Ted Lasso komt met gay voetballer in het nieuwe seizoen

Kijk uit: spoilers!

Leestijd: < 1 min

Ted Lasso is een tv-serie op Apple TV+ die draait om een Amerikaanse voetbaltrainer die een Brits team aanstuurt. In het derde seizoen is een gay personage te zien, en ja: het is een voetballer. Let op: dit artikel bevat spoilers over het nieuwe seizoen. En ook nog eens de trailer.

In de derde aflevering van het nieuwe seizoen van Ted Lasso, 4-5-1 genaamd, is te zien hoe een van de spelers van het Richmond AFC-team wakker wordt en zijn kleren van de vloer raapt. Daarna loopt hij de trap af en begroet hij zijn mannelijke geliefde, Michael, die koffie voor hem inschenkt.

Geheim stel

Het gaat om de voetballer Colin Hughes (een rol van Billy Harris), die zijn vriend teder gedag kust en naar zijn club rijdt. Voor hij zijn auto instapt, zegt hij tegen zichzelf: “Ik ben een sterke en capabele man.”

Verderop in de aflevering is te zien hoe een nieuwe speler arriveert, Zava genaamd. Het team grapt dat de nieuwe speler een enorm charisma heeft en lijkt op Idris Elba, waarna Colin grapt: “Jullie hebben me overtuigd: ik zal seks hebben met Zava.” Maar daarna blijkt dat de overige spelers niet weten dat Colin en Michael een stel zijn: Colin introduceert zijn geliefde als ‘pal’. Dus was die eerdere grap een afleidingsmanoeuvre?”

Coming-out

In de echte voetbalwereld zijn er nauwelijks voetballers die openlijk gay zijn. In oktober 2021 was de Australische speler Josh Cavallo de eerste actieve profvoetballer die uit de kast kwam. Later kwamen Jake Daniels en Zander Murray daar bij.

Bekijk hier de trailer van Ted Lasso – seizoen 3.

Powered by Labrador CMS