Taiwan viert diversiteit met grootste Pride-mars van Oost-Azië

Bekijk de foto's

Leestijd: < 1 min

Meer dan 120.000 mensen liepen afgelopen zaterdag mee met de Pride-mars in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Hiermee is het de grootste Pride-bijeenkomst in Oost-Azië. Het enige dat een beetje tegenzat was het regenachtige weer. Hier de foto’s!

Met regenboogvlaggen en ander vrolijk vertoon liepen ongeveer 120.000 mensen mee met de Pride-mars in Taipei, om diversiteit en gelijkheid te vieren. Het was de twintigste parade, waarop gogo-dansers en dragqueens waren te zien op een lange stoet kleurrijk versierde trucks.

Het was niet alleen maar vrolijkheid wat er voorbij trok. De organisatie vroeg ook aandacht voor de situatie in Tibet, Hong Kong en Oekraïne. Ook waren leden van de Democratische Progressieve Partij aanwezig.

Huwelijk

In 2019 legaliseerde Taiwan de openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht, als eerste Aziatische land. President Tsai Ing-wen liet in een Facebook-bericht weten de Pride-mars te ondersteunen.

Ze schreef dat het twintig jaar geleden bijna ondenkbaar was dat Taiwan leidend is in de manier waarop het land omgaat met gelijke rechten. “Dat je nu zelf kunt kiezen met wie je wil trouwen, vinden de meeste mensen nu vanzelfsprekend”, schreef ze onder meer.

China

De openheid en vooruitstrevendheid op het gebied van lhbtq-rechten staat in schril contrast met het gigantische buurland China, dat onlangs de druk opvoerde om Taiwan onder zijn hoede te krijgen. Wanneer dat gebeurt, kon het zomaar eens gedaan zijn met de vrijheid.

Hier enkele Instagram-foto’s van de Pride-mars.

Coverbeeld: Istock

Powered by Labrador CMS