Winq ♥︎ Pathé Pride Night

Swan Song is een onweerstaanbare roze roadmovie

Op 1 juni te zien tijdens Pathé Pride Night

Leestijd: < 1 min

Roze filmliefhebbers opgelet. Op 1 juni geniet je in Pathé-bioscopen door heel Nederland van Swan Song, over een ooit flamboyante kapper die zit weg te kwijnen in een verzorgingshuis, totdat een voormalige klant hem opzoekt om haar laatste wens in vervulling te laten gaan. Hier lees je er alles over. 

Waarom heeft het een halve eeuw geduurd voordat de Duitse ster Udo Kier een gelaagde hoofdrol als Pat Pitsenbarger kreeg? Dat is de belangrijkste vraag die rest na het zien van deze onweerstaanbare roadmovie. Pitsenbarger is een bejaarde kapper die zijn sombere leven in het verzorgingshuis ontvlucht om een overleden vriendin (Linda ‘Dynasty’ Evans) te stylen voor haar begrafenis.

Kier weet vanaf de eerste scène de juiste balans tussen pathos en camp te vinden terwijl bij zijn Pat onderweg naar de klus de gedoofde levenslust weer opbloeit – de scène waarin hij met een kandelaar op zijn hoofd ‘Dancing on my own’ zingt, is instant iconisch. 

Roze Filmdagen

Het is knap hoe regisseur Todd Stephens (Edge of seventeen) terloops ook nog een duit in het zakje doet bij het debat over levensbeëindiging bij terminale ziekte. Het is niet verwonderlijk dat Swan Song de afgelopen maanden in het festivalcircuit een plank aan awards won, waaronder de publieksprijs op de Roze Filmdagen.

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert bioscoopketen Pathé een Pride Night. Elke keer staat een andere queer film in de spotlights die te zien is in een geselecteerd aantal bioscopen door heel Nederland.

Swan Song is op woensdag 1 juni te zien tijdens Pathé Pride Night in Pathé-bioscopen door heel Nederland. 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Powered by Labrador CMS