Superman koestert zijn biseksuele zoon in nieuwe strip: fans zijn ontroerd

Leestijd: < 1 min

In de nieuwste aflevering van de Superman-stripboekenserie komt Superman terug naar aarde, waar hij ontdekt dat zijn zoon Jon Kent een relatie heeft met een man. Hij sluit zijn biseksuele zoon meteen in zijn armen, iets wat leidt tot ontroerde reacties bij lhbtq Superman-fans.

Superman-fans wisten al uit vorige afleveringen van de stripboekenserie Superman: Son of Kal-El dat zijn zoon Jon Kent biseksueel is. In deel zeventien keert Superman terug naar de aarde nadat hij zijn missie op Warworld heeft voltooid. Dan ontdekt hij dat Jon een relatie heeft met de journalist Jay Nakamura.

Ontroerd

Superman, of ook wel Clark Kent, accepteert zijn zoon meteen, maar is tegelijkertijd bang dat Jon zich niet helemaal durft te uiten tegenover zijn vader. De twee gaan in gesprek, Jon geeft openheid van zaken en Superman zegt dat hij altijd achter zijn zoon blijft staan. “Ik zal je verdedigen, van je houden en altijd, altijd je vader blijven.”

Comic-fans zijn ontroerd door hetgeen te zien is in deel zeventien. Op sociale media zijn reacties te lezen als: “Toen ik mijn ouders vertelde dat ik gay ben, reageerden ze fantastisch. Deze aflevering zorgde voor tranen. Deze comic geeft altijd hoop, dat zit in het dna.”

Backlash

Toen vorig jaar november bekend werd dat Jon Kent biseksueel was, waren fans ook al enthousiast. Maar tegelijkertijd ontstond er een backlash onder homofobe mensen die riepen dat Superman ‘ineens woke’ was.

Tom Taylor is een van de bedenkers van de verhaallijnen van Son of Kal-El. Hij liet weten dat de scene tussen vader Clark en zoon Jon bijna net zoveel tijd kostte om te schrijven dan normaalgesproken een heel stripboek. “Ik ben dagen bezig geweest om deze drie pagina’s te finetunen. We wisten natuurlijk al dat Superman zijn zoon zou omarmen, maar ik wilde er geen cliché van maken.”

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS