Strictly Come Dancing: Layton en Nikita verpulveren eigen record met soepele salsa

Met bijna het maximale aantal punten!

Leestijd: 1 min

Acteur Layton Williams en zijn mannelijke danspartner Nikita Kuzmin verbraken vorige week twee records in Strictly Come Dancing. Deze week gingen ze daar dubbel en dwars overheen met hun uitvoering van een salsa: het regende tienen! Bekijk hier de passievolle salsa van Layton en Nikita.

Dat Layton Williams nu al piekt in de vijfde aflevering van Strictly Come Dancing, is niet zo heel gek. Van jongs af aan heeft hij gedanst, onder meer in de musical Billy Elliot waarvoor hij leerde tapdansen en klassieke balletmoves liet zien. Die kennis komt hem nu van pas in het 21e seizoen van de dansshow die ieder weekend is te zien op BBC One.

Deze week danste Layton de salsa met zijn vaste danspartner Nikita Kuzmin. Layton droeg voor de gelegenheid een retro outfit en dito pruik, terwijl Nikita eigenlijk altijd al een nineties-kapsel heeft (zie Nick Carter van de Backstreet Boys).

Layton gelift door Nikita

Layton werd deze keer zelfs gelift door Nikita, die gewend is om dat met vrouwelijke danspartners te doen. Een extra grote uitdaging dus, want hoewel Layton met z’n zeventig kilo niet per se zwaar is, is hij toch een stuk groter dan de gemiddelde vrouw.

Lyrische jury

Na afloop was de jury dan ook lyrisch. Maar liefst drie tienen kregen Layton en Nikita en één negen. Het op één na hoogste puntentotaal van 39 dus, en een nieuw record. Zie daar nog maar eens overheen te gaan. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS