Strictly Come Dancing: John en Johannes schitteren in de finale

Maar.... Hebben ze ook gewonnen?

Leestijd: < 1 min

Afgelopen weekend dansten John Whaite en Johannes Radebe voor het laatst met elkaar in de finale van Strictly Come Dancing. Het was een kale bedoening, want een van de drie koppels was afgevallen wegens een blessure. Maar hebben John en Johannes ook gewonnen?

De dertiende en laatste aflevering van Strictly Come Dancing leverde een bijzondere finale op. Een van de drie koppels, AJ en Kai, haakte op het allerlaatste moment af omdat AJ last kreeg van een enkelblessure.

Daardoor moesten John Whaite en Johannes Radebe het opnemen tegen slechts één ander koppel, Rose en Giovanni. Nadat beide koppels twee dansen hadden laten zien, kregen ze precies evenveel punten van de jury.

Uiteindelijk werden Eastenders-actrice Rose Ayling-Ellis en Giovanni Pernice uitgeroepen tot winnaar van het negentiende seizoen van Strictly Come Dancing. Er keken dit seizoen tussen de acht en tien miljoen Britten naar de afleveringen, waarvan de fragmenten na afloop nog vele malen werden bekeken via YouTube.

Ook wij hebben genoten van het eerste mannelijke danskoppel in de show. Daarom hieronder nog één keer de video’s uit de finale-aflevering.

Powered by Labrador CMS