Stonewall-pionier Marsha P. Johnson geëerd met stripverhaal

Leestijd: < 1 min

DC Comics heeft een nieuwe reeks Wonder Woman-stripverhalen aangekondigd waarin prominente vrouwen fungeren, van Beyoncé en Janelle Monae. Er is ook een aflevering aangekondigd die het leven en werk van LHBTQ-voorvechter Marsha P. Johnson in het zonnetje zet.

De stripverhalen zijn verzameld in een boek met de titel Wonder Women of History. Hierin staan de waargebeurde verhalen van prominente vrouwen uit de recente geschiedenis. Het project wordt gedragen door vrouwen en non-binaire schrijvers en kunstenaars. Laurie Halse Anderson heeft de supervisie over het project.

Enkele namen van vrouwen die worden geportretteerd, zijn Beyoncé, Janelle Monae, Alexandria Ocasio-Cortez, Serena Williams, Edith Windsor en Elizabeth Warren. In totaal staan er 18 ‘fenomenale vrouwen die de wereld hebben veranderd’ in het boek.

Ook Marsha P. Johnson wordt ‘verstript’. Zij was een van de gezichten van de Stonewall-rellen. Johnson zette zich haar hele leven in voor gelijke rechten voor gays, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Ze werd onlangs nog geëerd met een eigen park in Brooklyn, New York.

De graphic novel Wonder Women of History is vanaf 1 december te koop.

Powered by Labrador CMS