Stef (9) loopt op hakken tijdens Dag Tegen het Pesten

Leestijd: < 1 min

Stef Smits uit Best werd gepest omdat hij glitterhakken leuk vindt. Hij deed mee aan Holland’s Got Talent en is inmiddels ambassadeur van ‘Stop Pesten Nu’. Vandaag, 19 april, is het de Landelijke Dag Tegen Pesten en vraagt Stef hiervoor aandacht met een speciale schoen die is ontworpen door FERAGGIO.

Stef Smits (9) uit Best werd gepest omdat hij glitterhakken leuk vindt. Na zijn succesvolle auditie bij Holland's Got Talent, waar hij voor zijn voorliefde voor glitterhakken uitkwam, stuurden Angela Groothuizen, Ali B, Chantal Janzen en Paul de Leeuw hem voor zijn verjaardag spontaan een paar geweldige glitter pumps.

Stop Pesten Nu

Deze kleine stoere jongen pikt het pesten niet en heeft daar zelfs een liedje over geschreven en is inmiddels trotse ambassadeur van ‘Stop Pesten Nu’.

Dit alles tezamen heeft het schoenenmerk FERAGGIO doen besluiten om Stef de gelegenheid te geven om zijn eigen schoen te mogen ontwerpen. De Creative Director van FERAGGIO, Joep Maasdam (27), kon zich vinden in Stefs verhaal door zijn eigen jeugd als ‘closeted gay’ in een klein plaatsje te Groningen waar hij ook niet altijd begrepen en dus gepest werd.

Sterk team

Samen vormen ze dus een sterk team, hebben ze een belangrijk statement uit te dragen en was het een groot feest om te bedenken hoe de ‘FERAGGIO x Stef’ hak eruit zou gaan zien - uiteraard in glitter, en deze is inmiddels binnen! Op de speciale dag van 19 april wordt deze gelanceerd. 

FERAGGIO heeft sinds 2020 de matenreeks van hakken uitgebreid tot en met 44.5, en stimuleert daarmee mannen (inclusief Stef op een dag) om hakken te dragen en je daar goed in te voelen. FERAGGIO profileert zich als zeer divers en inclusief, en wil er alles aan doen om bij te dragen aan meer gelijkheid en acceptatie.

Hakken uit de kast

Aldus Joep zelf: “Ik mag dan misschien 2 meter lang zijn, maar ik draai mijn hand er niet voor om een mooie hak van 10 CM daaraan toe te voegen. Ik ben fan, want zoals velen geeft het me een gevoel van empowerment. Ik draag ze niet elke dag maar voor speciale gelegenheden komen ze vaak uit de kast!”

Powered by Labrador CMS