Simon verzweeg coming-out voor grootouders, maar toen stond hij in de krant…

Leestijd: < 1 min

Toen de Britse Simon Crowther zijn ouders vertelde dat hij gay is, besloten ze om het voor zijn hoogbejaarde grootouders te verzwijgen, want dat zouden ze toch niet snappen. Maar toen kwam Simon in de lokale krant en kwamen opa en oma er alsnog achter dat hij gay is. Ze stuurden hem meteen een bericht.

Simon Crowther is 28 jaar en succesvol ondernemer. Hij schopte het al eens tot de 30 under 30-lijst van magazine Forbes en onlangs wijdden onze Britse collega’s van Attitude al een artikel aan hem, omdat hij volgens het magazine hoort bij de 101 LGBTQ+ Trailblazers.

Allerliefste e-mail ooit

Dat laatste werd weer opgepikt door de lokale krant Nottingham Post, de krant die ook gelezen wordt door de grootouders van Crowther. Toen Simon zeven jaar geleden aan zijn familie vertelde dat hij gay is, besloten ze om dit voorlopig te verzwijgen voor opa en oma, omdat die toen al in de tachtig waren en dit wellicht niet zouden begrijpen.

Toen die grootouders hun kleinzoon in de krant zagen staan, besloten ze hem meteen een e-mail te sturen. Crowther vertelt: “Mijn grootouders zijn 89 jaar en winnen de award voor allerliefste e-mail ooit.”

Dit schreven ze:

“Hallo Simon, we lazen in de krant een geweldig artikel over jou en hoe je je bedrijf hebt opgebouwd. Kennelijk ben je voor de familie ‘uit de kast’ gekomen en ze vertelt dat je gay bent. Toen is kennelijk ook besloten om dit voor ons te verzwijgen om ons geen verdriet te doen. Maar maak je geen zorgen, we zijn niet verdrietig. Ik (oma) wist het eigenlijk al, maar opa nog niet. Voor ons ben je nog steeds dezelfde Simon en dit nieuws verandert daar niets aan.”

Vervolgens schrijven ze dat ze altijd van hem blijven houden en wensen ze hem veel succes. “We zijn blij dat we het nu weten. Geniet van je leven, je hebt al onze steun. Veel liefs van oma en opa.”

Bezoek

Het bericht dat Crowther op Twitter plaatste is meer dan 49.000 keer geliked. Inmiddels is hij bij zijn grootouders op bezoek geweest en hebben ze het artikel samen nog een keer gelezen.

Bron: LGBTNation / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS