Sex and the City-ster Kim Cattrall te zien in nieuwe Queer as Folk

Leestijd: < 1 min

Er sijpelt steeds meer nieuws naar buiten over de Amerikaanse reboot van Queer as Folk. Zo speelt Kim 'Sex and the City' Cattrall een rijke socialite met trailer trash-roots die de ene na de andere martini achterover slaat. Ook de namen van andere castleden zijn bekendgemaakt.

Dat er een reboot komt van Sex and the City met de naam And Just Like That, was al groot nieuws. Maar dat Kim Cattrall niet te zien zal zijn als Samantha Jones in de nieuwe afleveringen, was misschien nog wel groter nieuws. Nu is bekend geworden dat de actrice opduikt in een andere serie van weleer, namelijk in de Amerikaanse reboot van Queer as Folk.

Het is overigens niet de enige reboot waarin Cattrall te zien is, want vorige maand werd bekend dat ze naast Hillary Duff te zien is in How I Met Your Father, wat dan weer een update is van How I Met Your Mother.

Vreselijke tragedie

We wisten al dat de nieuwe afleveringen zich afspelen in New Orleans en gaan over een groep vrienden die samen een vreselijke tragedie hebben meegemaakt. Het originele Queer as Folk kwam uit het brein Russell T Davies, van wie eerder dit jaar It’s a Sin was te zien. De nieuwe QaF is bedacht door Stephen Dunn.

Op 8 november zijn de opnames begonnen. De cast bestaat uit bekende en onbekendere namen. Om te beginnen is daar dus Kim Cattrall, die een martini-klokkende socialite speelt die in hoge kringen verkeert maar zelf afkomstig is van een trailerpark.

Casting

Eerder werd al aangekondigd dat Ryan O’Connell meedoet, van wie we zijn eigen Netflix-serie Special eerder aanprezen op deze website. Verder doen mee: Jesse James Keitel (Big Sky), Candace Grace (Acts of Grace), Johnny Sibilly (Hacks), Devin Way (Grey’s Anatomy) and Fin Argus (Agents of S.H.I.E.L.D).

Candace Grace speelt een non-binaire professor die in transitie is van ‘punk naar ouderschap’. Johnny Sibilly speelt een advocaat met wie het slechter gaat dan hij zichzelf presenteert aan de buitenwereld. Dan is er nog een jonge scholier met haantjesgedrag die zich zelfverzekerd voordoet maar eigenlijk geen levenservaring heeft (een rol van Fin Argus) en Ryan O’Connell is te zien als popcultuurfanaat met een lichte hersenverlamming die op eigen benen wil staan. Tot slot speelt Jesse James Keitel een transgender partygirl die worstelt met haar volwassenheid.

Nog even geduld a.u.b.

De nieuwe Queer as Folk-serie zal in 2022 te zien zijn op het Amerikaanse streamingplatform Peacock. En daarna wellicht ook in Nederland, maar daar is op dit moment nog niets over bekend.

Bron: Gay Times

Powered by Labrador CMS