School doet Pride-vlag in de ban: omwonenden plaatsen megagrote protestvlag

Iedereen telt mee!

Leestijd: < 1 min

Een school in het Amerikaanse Oregon heeft Pride- en Black Lives Matters-uitingen in de ban gedaan omdat deze ‘politiek getint’ zijn en ‘witte hetero scholieren uit zouden sluiten’. De buurt pikte dat niet en plaatste een megagrote Pride-vlag op het terrein naast de school. Hier de beelden.

Het bestuur van de Newberg School in Oregan besloot vorige week om ‘politieke uitingen’ te verbieden. Dit hield ook in dat Pride-vlaggen of Black Lives Matters-uitingen niet langer geoorloofd waren, met als reden dat deze een ‘boodschap van verdeeldheid’ verspreiden en dat witte heteroscholieren zich buitengesloten zouden kunnen voelen.

Maximale zichtbaarheid

Daar waren Erin McCarthy en haar echtgenoot Jaybill het niet mee eens. Ze besloten een statement te maken en plaatsten een enorme Pride-vlag op een heuvel op hun terrein, die pal aan de school grenst. “We wilden laten zien dat het verbieden van dergelijke uitingen juist zorgt voor uitsluiting”, zegt Jaybill McCarthy. “We gingen voor maximale zichtbaarheid. Het resultaat is fantastisch, we vinden het prachtig.”

Tien keer groter

Dat het zou gaan om een politieke boodschap, gaat er bij McCarthy niet in. “Zo’n vlag staat niet voor een Democratisch of Republikeins standpunt of voor iets liberaals dan wel conservatiefs. Dit gaat over mensen. Ik zou willen dat we de vlag nog tien keer groter hadden kunnen maken.”

Moeilijk

Nadat het echtpaar hun plan voor de vlag kenbaar had gemaakt, stroomden de donaties binnen. Buurtbewoners hielpen de twee met het plaatsen van de vlag. “Met de vlag laten we iedereen zien dat je er niet alleen voor staat. Ook als je het moeilijk hebt, zijn er mensen die er voor je zijn.”

Powered by Labrador CMS