Sam Smith kreeg haatberichten na coming-out: “Ik heb het heel moeilijk gehad”

Leestijd: < 1 min

Nadat Sam Smith in 2019 ervoor uitkwam dat die non-binair is, ontving de zanger heel veel haatberichten. “Nu voel ik me geliefd en zit ik lekker in mijn vel. Maar vlak na mijn coming-out heb ik het heel moeilijk gehad.”

In 2019 kwam Sam Smith uit de kast als non-binair. “Het is altijd een beetje oorlog geweest in mijn lichaam en geest”, vertelde de zanger destijds in een interview met Jameela Jamil. “Soms denk ik als een vrouw, in mijn hoofd. Ik heb me weleens afgevraagd of ik een geslachtsverandering wil en het is iets waar ik nog steeds aan denk. Maar toch denk ik dat ik dat niet wil. Toen ik de woorden ‘non-binair’ en ‘genderqueer zag, dacht ik: ‘fuck, dat ben ik’.”

In het nieuws

Afgelopen weekend deelde Apple Music een interview van Zane Low met Sam Smith. Daarin vertelt de zanger: “Mijn familie kan nu op een nog betere manier met mij communiceren. Mijn liefdesleven is er beter van geworden. Ik voel me geliefd en ik zit lekker in mijn vel. Maar vlak na mijn coming-out heb ik het heel moeilijk gehad vanwege alle haatberichten die ik kreeg.”

“Omdat ik een bekend persoon ben vanwege het werk dat ik doe, heb ik heel veel haat over mij heen gekregen. Dat was gewoon heel vermoeiend en echt heel moeilijk. Niet dat ik thuis ging zitten googlen op mijn naam, maar ik ontkwam er niet aan: het was verdomme gewoon in het nieuws. Het was moeilijk om het niet mee te krijgen.”

Uitgescholden en bespuugd

“Mensen realiseren zich niet wat non-binaire en transgender personen op straat meemaken. Ook ik ben uitgescholden en bespuugd vanwege mijn genderidentiteit. Nu ben ik een beroemde popster en kan ik het inmiddels gemakkelijk naast me neer leggen. Maar moet je je eens voorstellen hoe andere queer kids zich voelen.”

Eind vorig jaar schreef Smith geschiedenis toen het duet met Kim Petras, ‘Unholy’, op nummer één stond in de Amerikaanse hitlijst. Voor het eerst stonden er een non-binair en een transgender persoon bovenaan de hitparade.

Gloria

Onlangs is Gloria verschenen, het vierde album van Smith. Bekijk hieronder het complete interview met de zanger.

Powered by Labrador CMS