Sam Smith en Kim Petras schrijven geschiedenis met Amerikaanse nummer één-hit

Leestijd: < 1 min

‘Unholy’, het duet van Sam Smith en Kim Petras, voert sinds deze week de Amerikaanse Billboard-hitlijst aan. Het is voor het eerst dat een non-binaire zanger en een trans vrouw op één staan.

De Britse Sam Smith heeft al heel wat hits gescoord, maar een Amerikaanse nummer één-hit? Dat is voor het eerst. De Duitse Kim Petras heeft wel al wat kleine succesjes op haar naam staan, maar nog nooit een monsterhit. Samen hebben ze nu hun duet ‘Unholy’ naar de top van de Amerikaanse Billboard-hitlijst gezongen.

Wereldhit

Samen zorgen ze voor een nieuw record: nooit eerder stonden een non-binaire zanger en een trans vrouw op nummer één.

‘Unholy’ ging viraal op TikTok voor het wereldwijd de hitlijsten bestormde. In Nederland staan Sam en Kim momenteel op drie in de Top 40 en in de Top 100 zelfs op nummer één. In de VS kwamen ze binnen op nummer drie en staan daar nu ook bovendaan.

Dankbaar

Op Instagram laat Kim Petras weten hoe dankbaar ze is. Ze deelt in haar Stories een interviewfragment uit 2017, waarin ze vertelde te hopen op succes. “Ik heb het idee dat mensen denken dat een transgender persoon geen nummer één-hit zou kunnen scoren. Ik wil het tegendeel bewijzen.”

In Duitsland was Kim, nu dertig jaar, al een hele tijd bekend. Op haar dertiende vertelde ze in een van de grootste talkshows op tv over haar transitie en sindsdien is ze daar een graag geziene mediapersoonlijkheid.

‘Stay With Me’

Sam Smith scoorde al eerder wereldhits, waarvan ‘Stay With Me’ uit 2014 de grootste tot nu toe was. Sinds 2019 identificeert Sam zich als ‘they/them’.

Hier de ‘Unholy’-video, gevolgd door Kim Petras’ Instagram-bericht.

Powered by Labrador CMS