Russell Tovey eert vergeten artiest die is overleden aan aids

Bekijk de trailer of meteen de documentaire

Leestijd: 1 min

Acteur Russell Tovey (bekend van Looking, Years & Years en American Horror Story) heeft een documentaire gemaakt over de vergeten artiest David Robilliard die is overleden aan aids, getiteld Life is Excellent. Hij vertelt zijn persoonlijk verhaal, zodat we hem niet vergeten. Bekijk hier de trailer.

In Life is Excellent richt Russell Tovey de spotlights op kunstenaar en Dichter David Robilliard, die in 1988 op 36-jarige leeftijd kwam te overlijden aan de complicaties van aids. In de film noemt Tovey hem ‘een van de grootste artiesten uit Groot Brittannië van wie je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt’ en zijn held. Met de documentaire wil de acteur ervoor zorgen dat Robilliards werk en leven niet worden vergeten, of uitgewist door aids.

Bekijk de trailer en stream de film

Tovey treedt in de voetsporen van Robilliard om te ontdekken waarom zijn werk zoveel mensen raakte, terwijl hij ook bekijkt wat de houding was rond de aidscrisis in de jaren tachtig. Ook stelt hij de vraag: “Hoe had de wereld eruit kunnen zien als er geen aids was gekomen?”

Life is Excellent is gemaakt in samenwerking met Wetransfer, voornamelijk bekend vanwege het versturen van online bestanden. De film is te streamen via wepresent.wetransfer.com. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS