Rusland wil Netflix aan banden leggen: veel lhbtq-series in strijd met anti-homowet

Leestijd: < 1 min

Binnenkort geen Sex Education, Grace & Frankie of Modern Family meer voor de Russische kijkers van Netflix? Het lijkt erop. De overheid is een onderzoek gestart naar series en films die ingaan tegen de Russische anti-homowetgeving. En gezien de lange lijst met titels gaat er dan een hoop moois sneuvelen.

De Russische overheid heeft in 2013 een wet aangenomen waarin het propageren van ‘niet-traditionele seksuele relaties’ richting minderjarigen strafbaar is. Op Netflix zijn films en series te zien waarin lhbtq-relaties en –situaties voorkomen en die ze geschikt vinden voor kijkers vanaf zestien jaar.

Onderzoek

Er komt nu een onderzoek van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken naar de streamingdienst, nadat Olga Baranets een klacht heeft ingediend. Zij is aangesteld als ‘openbaar commissaris ter bescherming van familiewaarden’.

Wat de gevolgen zijn van dit onderzoek, is nog niet bekend. Of er series zullen sneuvelen of achter een slotje komen, dus ook niet.

Boete

Eerder deze maand kreeg de Russische muziekzender Muz-TV een boete van 1 miljoen roebel (omgerekend bijna 12.000 euro) omdat ze tijdens een awardshow twee artiesten lieten zien, die op een rode loper een huwelijk tussen twee mannen leken uit te beelden. De show werd geschikt geacht voor kijkers vanaf zes jaar.

Overzicht

Terug naar Netflix. Door de jaren heen heeft het streamingplatform een keur aan films en series met lhbtq-onderwerpen opgenomen in het aanbod. Een grote greep daaruit vind je in ons Ultieme Gay Netflix-overzicht.

Bron: Nu.nl

Powered by Labrador CMS