Update

Rusland uitgesloten van deelname Songfestival

Leestijd: < 1 min

Rusland doet dit jaar niet mee aan het Eurovisie Songfestival, dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Waar het eerder vrijdag leek dat Rusland gewoon mee mocht doen aan het Eurovisie Songfestival, heeft de EBU vrijdagmiddag bekendgemaakt dat het land wordt uitgesloten van deelname. 

In een verklaring op Twitter schrijft de organisatie dat het land wordt uitgesloten van deelname.

Eerder deze week bracht de European Broadcasting Union (EBU) een statement naar buiten waarin staat dat Rusland welkom is bij het Eurovisie Songfestival. “Zowel Rusland als Oekraïne heeft aangegeven dat ze dit jaar willen meedoen in Turijn. Op dit moment zijn beide landen uitgenodigd om te komen optreden.

Slag om de arm

De woordvoerder van de EBU hield een kleine slag om de arm, door erbij te zeggen: “Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten.” Oekraïne had middels de publieke omroep in dat land aan de EBU gevraagd om Rusland van het Songfestival te verbannen met de volgende tekst: “Russische zenders zijn een verlengstuk van het Kremlin en worden ingezet voor politieke propaganda en het verspreiden van onwaarheden.”

Het Songfestival vindt dit jaar plaats op 10, 12 en 14 mei in Turijn, Italië. Oekraïne heeft gekozen voor Kalush Orchestra en hun lied ‘Stefania’.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS