RuPaul onthult wassen beeld – maar niet in drag

Leestijd: < 1 min

Madame Tussauds Las Vegas heeft een nieuw wassen beeld onthuld van RuPaul. In al het entertainmentgeweld op de Las Vegas Strip zou je een Ru verwachten in vol glitter en glamour drag ornaat, maar nee: gekozen is voor een beeld van RuPaul zonder opsmuk, zonder jurk, pruik en make-up.

RuPaul zelf was erbij om zijn wassen beeld te onthullen. Het Las Vegas-filiaal van Madame Tussauds is uitgerust met een Rainbow Runway en RuPaul geeft de bezoekers hoogstpersoonlijke instructies via een video: hij nodigt ze uit om poses aan te nemen en ‘to sissy that walk down de Rainbow Runway’.

Tweede wassen beeld

Het is de tweede keer dat RuPaul wordt geëerd met een beeld van was. In 2000 had Madame Tussauds New York de primeur en schreef het geschiedenis met het feit dat dit het eerste wassen beeld was van een dragqueen.

Volgens RuPaul is het nieuwe wassen beeld ook belangrijk, maar dan vanwege een andere reden. “Het is bijzonder omdat ik deze keer niet in drag ben te zien. Dit is mijn mannelijke persoonlijkheid, die de laatste jaren net zo bekend is geworden als mijn dragpersoonlijkheid.”

Meer weten? Ga dan naar de website van Madame Tussauds Las Vegas.

Powered by Labrador CMS