Roze Zaterdag is populair als trouwdag

Leestijd: < 1 min

Onder koppels van hetzelfde geslacht is Roze Zaterdag de afgelopen jaren een populaire trouwdag gebleken. Op deze dag vonden 43% meer huwelijken plaats onder M/M-koppels en V/V-stellen. En zo zijn er meer bijzondere trouwdata verzameld.

Er komt een bijzondere datum aan, die voor opvallend veel bruidsparen aanleiding is om elkaar het ja-woord te geven: 22 februari 2022. Als je het zo opschrijft, valt het misschien niet eens op waarom die datum zo bijzonder is. Maar maak je er allemaal cijfers van, dan is die datum een palindroom die er omgekeerd exact hetzelfde uitziet: 22-02-2022.

Bijzondere trouwdata

Het was aanleiding voor ThePerfectWedding.nl om eens dieper in te gaan op bijzondere trouwdata. Uit hun eigen gegevens en die van het Centraal Bureau voor de Statistiek haalden ze naar boven dat gaykoppels Roze Zaterdag zien als populaire trouwdag. Op die dag vonden er gemiddeld 43% meer huwelijken plaats onder M/M-koppels en V/V-stellen.

Verder bleek dat één op de drie gay bruidsparen elkaar het ja-woord geeft op maandag of woensdag. Hetero bruidsparen geven de voorkeur aan een vrijdag of zaterdag.

Zeven keer populairder

Hoeveel gaykoppels ‘ja’ tegen elkaar zeggen op 22 februari 2022 is helaas niet bekend. Die dag in februari is dit jaar zeven keer populairder dan normaal en staat zelfs tussen de 25 meest gekozen trouwdagen van 2022. De rest van de populaire data valt in de periode april-december.

Bekijk alle onderzoeksresultaten en visuals op de website van The Perfect Wedding.

Powered by Labrador CMS