Roze Filmzomer: moderne western Cowboys nu te zien op Picl

Bekijk hier alvast de trailer

Leestijd: < 1 min

Cowboys is een moderne western verpakt in een teder drama, dat breekt met alle stereotypen en clichés. De film is vanaf deze week te zien op Picl, in het kader van de Roze Filmzomer waarbij er iedere week een film aan het roze aanbod wordt toegevoegd.

Het ruige berglandschap van de Amerikaanse staat Montana. Een agent op de hielen van de hoofdpersonages. Het lijken de ultieme ingrediënten voor een typische westernfilm, maar Anna Kerrigan moderniseert die clichés in dit tedere drama over de vlucht van een vader met een transgenderkind.

Deze tweede lange speelfilm van Kerrigan vertelt over de trektocht van een vader en kind door het woeste Montana. De twee zijn op de vlucht en hopen de Canadese grens te halen door zo min mogelijk op te vallen. Een buitenbeentje binnen de lokale politie, Faith, zit achter hen aan.

Als Faith dieper in de zaak duikt, ontdekt ze dat deze vermeende ontvoering anders in elkaar steekt dan ze denkt. De vader blijkt het transgenderkind te hebben gekidnapt om het te beschermen tegen de intolerante moeder. Maar vader Troy heeft zelf psychische problemen en mist zijn de broodnodige medicatie.

Cowboys won de prijs voor Beste scenario én Beste acteur (Steve Zahn) op het filmfestival van Tribeca (2020). De film is nu te zien op streamingplatform Picl voor € 8,50. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS