Roze Filmzomer: liefdesdrama Carol nu te zien op Picl

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Streamingplatform Picl brengt deze zomer iedere week een film uit met een roze thema, in het kader van de Roze Filmzomer. Vanaf deze week is Carol opgenomen in het programma, een drama over de verboden liefde tussen twee vrouwen in de jaren vijftig. Hier alvast de trailer!

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper.

Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit allebei hun levens overhoop.

Geruchtmakende bestseller

De film is gebaseerd op de destijds geruchtmakende bestseller van Patricia Highsmith, The Price of Salt (1952). Zij schreef ook Strangers on a Train en The Talented Mr Ripley

Carol is geregisseerd door Todd Haynes. Cate Blanchett speelt de rol van Carol en Rooney Mara die van Therese. Carol ontving nominaties voor maar liefst 6 Oscars, 5 Golden Globes en 9 BAFTA’s.

De film is nu te zien via Picl, voor €4,99. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS