Roze Filmzomer: gay klassieker Maurice nu te zien op Picl

Leestijd: < 1 min

Streamingplatform Picl brengt deze zomer iedere week een film uit met een roze thema, in het kader van de Roze Filmzomer. Deze week is Maurice weer te zien, een tijdloos liefdesverhaal uit 1987 met de Britse steracteur Hugh Grant in de hoofdrol. Bekijk hier de trailer.

Iedere week gaat er een nieuwe lhbtq-film in première op Picl. Vorige week was dat Petite Fille, deze week is de beurt aan Maurice, uit 1987.

Geheime gevoelens

Maurice speelt zich af in het Engeland van net voor de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall en Clive Durham worden verliefd in Cambridge. Omdat homoseksualiteit strafbaar is, moeten de twee hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden.

Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit, verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw. Maurice blijft ondertussen worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen en schakelt de ‘hulp’ in van een hypnotiseur om zich te ontdoen van zijn onmiskenbare verlangens. Maar Maurice wordt verleid door Clives jachtmeester Alec Scudder, een gebeurtenis die diepgaande veranderingen teweegbrengt in zijn leven.

Autobiografische roman

Naar de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E.M. Forster over een herenliefde anno 1914. De roman kon pas in 1970 gepubliceerd worden. Maurice werd genomineerd voor een Oscar en won de Zilveren Leeuw van het filmfestival in Venetië.

Bekijk hieronder de trailer van Maurice, dat je voor € 4,99 kunt streamen via Picl.

Powered by Labrador CMS