Roze Filmdagen online te zien in heel Nederland

Openingsfilm is nu bekend

Leestijd: < 1 min

De Roze Filmdagen gaan voor de 24e keer van start. De festivalorganisatie heeft van de nood een deugd gemaakt door alle films op vaste tijden online beschikbaar te maken in heel Nederland, van 11 tot en met 21 maart. Het festival opent met een intieme relatiefilm uit Zweden, Are We Lost Forever.

De films zijn ook groot op het witte doek te zien in Het Ketelhuis te Amsterdam als de bioscopen weer open zijn.

Openingsfilm: Are We Lost Forever
We openen het festival met de intieme relatiefilm Are We Lost Forever, die met grote nauwkeurigheid de pijn verbeeldt die ontstaat als de liefde ophoudt. Een universeel verhaal, en voor iedereen herkenbaar. “An excellent queer romance”, volgens de recensenten.

Het verhaal

Op een ochtend vertelt Hampus tegen zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Adrian is ontsteld want ze woonden al drie jaar samen en hij had geen enkel vermoeden dat Hampus niet meer gelukkig met hem was.

Als Hampus zijn deel van het meubilair (inclusief het halve bed) heeft verhuisd uit wat nu Adrian's appartement is, wordt de scheiding reëel. Adrian kan maar niet begrijpen waarom hun relatie is kapot gegaan en een jaar lang is hij bezig met het verwerken van zijn verdriet. Is er een manier om hem terug te krijgen?

Festivalveteraan

Geregisseerd door Zweeds multitalent David Färdmar die als schrijver, regisseur, producent en casting director betrokken is bij vele prijswinnende producties.

Are We Lost Forever is zijn eerste lange speelfilm, gebaseerd op zijn eerdere succesvolle korte film No More We, maar gaat verder op het moment dat de korte film stopt. Regisseur David Färdmar besloot de film in chronologische volgorde op te nemen, met dezelfde hoofdrolspelers als in de korte film en na telkens een paar dagen filmen een paar maanden te stoppen.

Zo kon hij een jaar lang met de veranderende seizoenen het verhaal vorm geven. De inspiratie voor de film kreeg hij toen een relatie van hemzelf was kapot gegaan en het maken van de film als een therapie werkte om de breuk te verwerken.

Programma

Het complete programma van de Roze Filmdagen wordt later bekendgemaakt. Hou daarvoor de website in de gaten.

Powered by Labrador CMS