Rotterdam breidt sisverbod uit: ook intimideren van gays bestraft

Leestijd: < 1 min

‘Relax. Dit is Rotterdam.’ Met die slogan wil de stad het accepteren van diversiteit verbeteren. Naroepen, sissen  of opdringerig volgen pakken ze voortaan steviger aan. Een zogeheten sisverbod gaat niet alleen over intimidatie van vrouwen, maar ook van LHBTQ’s.

Wethouder Bert Wijbenga (VVD) is verantwoordelijk voor de portefeuilles handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven. Hij liet een actieprogramma samenstellen met de titel Integratie & Samenleven.

Een van de onderdelen daarvan heet ‘Relax. Dit is Rotterdam.’ Hiermee wil het college van B&W het accepteren van diversiteit verbeteren en dat mensen op een meer ontspannen manier met elkaar omgaan. Het motto luidt: samenleven in een stad waar niemand in de meerderheid is.

Een dag na de eerste veroordeling voor straatintimidatie kondigt het college nu een uitbreiding van het zogeheten sisverbod aan. Niet alleen meer intimidatie van vrouwen wordt stevig aangepakt, ook andere groepen die extra geholpen moeten worden krijgen nu meer aandacht.

Wijbenga schaart gays hieronder, net als lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Maar ook Rotterdammers met een handicap, een andere huidskleur of een bepaalde religieuze overtuiging.

Discriminatie op de woningmarkt en tijdens het uitgaan wil het college aanpakken met mystery guests. Ook wil Rotterdam dat scholen voorlichting gaan geven over seksuele voorkeuren en diversiteit. Als een van de collegedoelen wil het stadsbestuur dat Rotterdam in 2022 aantoonbaar toleranter is geworden.

Bron: RTV Rijnmond / Beeld: Actieprogramma Integratie & Samenleven

Powered by Labrador CMS