Ricky Martin zamelt geld in voor herinnering aan Pulse-nachtclub

Leestijd: < 1 min

Alweer bijna vijf jaar geleden vond een schietpartij plaats in de Amerikaanse nachtclub Pulse, waarbij 49 mensen om het leven kwamen. Ricky Martin is nu het gezicht van een campagne en zamelt geld in voor een museum en een memorial. De naam: Outlove Hate.

Ricky Martin is gestrikt door de onePulse Foundation om geld in te zamelen voor een gedenkteken en een museum, om de herinneringen aan de lhbtq-nachtclub Pulse in Orlando, Florida, levend te houden. De bedoeling is dat er ook een museum komt waarin de slachtoffers worden herdacht.

Schietpartij
Op 12 juni 2016 vond er een schietpartij in de nachtclub, waar op dat moment een menigte mensen stond te feesten. Er vielen 49 dodelijke slachtoffers. Er is een stichting opgericht om de slachtoffers te gedenken, de OnePulse Foundation. Die is nu een nieuwe campagne gestart waarvan zanger Ricky Martin nu het gezicht is geworden.

Met een campagne, die de naam Outlove Hate heeft gekregen, zamelen ze geld in voor het National Pulse Memorial & Museum, dat als doel heeft betrokkenheid bij de lhbtq-gemeenschap te creëren en bewustwording rond anti-lhbtq-geweld. Met de memorial worden alle slachtoffers herdacht.

49 miljoen
Het doel van de campagne is om 49 miljoen dollar in te zamelen. Naast een memorial en een museum komt er ook een lesprogramma. Meer informatie over de campagine is te vinden op de OutloveHate-website.

Powered by Labrador CMS