Queer Eye: deze hartverscheurende aflevering mag je niet missen

Kijk uit: spoilers!

Leestijd: < 1 min

Vorige week verscheen het zevende seizoen van Queer Eye op Netflix. Logisch dat er kijkers zijn die afhaken: alwéér nieuwe afleveringen? Poeh… Maar kijk toch maar even naar aflevering twee van het nieuwe seizoen, waarbij de meesten het niet droog zullen houden. Kijk uit: spoilers!

Het concept van Queer Eye is na al die seizoenen wel bekend: een team van vijf deskundigen gaan bij iemand op bezoek die wel wat steun kunnen gebruiken, met als resultaat een spectaculaire metamorfose en als bijkomend gevolg een emotionele loutering.

Fab Five

Cultuurexpert Karamo Brown, Modedeskundige Tan France, groominggoeroe Jonathan Van Ness, culinaire topper Antoni Porowski en designkenner Bobby Berk, die gezamenlijk de Fab Five vormen, hebben door de seizoenen al heel wat mensen geholpen.

Ook het zevende seizoen gaat weer pittig van start. In aflevering één is te zien hoe ze een groep mannelijke studenten helpen die samen in één huis wonen. Hun leefomstandigheden zijn bar slecht en aan de onderlinge band van de jongens valt ook heel wat te verbeteren.

Stephanie en Rachael

Maar het is de tweede aflevering die bij veel kijkers tot grote emoties leidt. Centraal staat Stephanie Williams, een ontzettende sportfanaat die is genomineerd door haar vriendin Rachael. Ze wonen al vier jaar bij Stephanies vader in huis, terwijl ze sparen voor een eigen plekje.

In al die vier jaar hebben Stephanie en Rachael gezwegen over hun relatie omdat Stephanie niet aan haar vader wil vertellen dat ze lesbisch is. Om de aandacht daarvan af te leiden, heeft ze zich volledig gestort op sport en alles wat daarmee te maken heeft.

Homofobie

Te zien is twee vrouwen uiteindelijk verhuizen naar hun eigen plek, hoe Stephanie haar geïnternaliseerde homofobie onder ogen ziet.

In een interview met Today leggen de vijf experts uit waarom deze aflevering ze zo dierbaar is. Tan France vertelt dat hij net als Stephanie heeft geworsteld met zijn homoseksualiteit en ook hij was heel hard voor zichzelf.

Trailer

Het nieuwe seizoen van Queer Eye is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.

Powered by Labrador CMS