Prinsheerlijk

Prins Nikolai van Denemarken verkoos modellencarrière boven legeropleiding

Wij snappen wel waarom

Leestijd: < 1 min

Ook deze week nemen we een fijne prins met je door. Prins Nikolai van Denemarken dit keer. Hij is pas negentien jaar oud, maar stond al op de cover van Vogue.

Die kop lees je inderdaad goed. Er is iets bijzonders aan de hand met prins Nikolai van Denemarken. De prins is zevende in de lijn van troonopvolging en de oudste zoon van prins Joachim van Denemarken , die het jongere broertje van kroonprins Frederik is.

Nikolai moest van zijn mor og far (vrij vertaald: pa en ma) het leger in, maar dat was niets voor hem. Hij vond de tijden waarop hij moest opstaan onacceptabel en vond het vooral onzin. Even later werd hij gestrikt om voor Dior te lopen en stond hij op de cover van bladen als Dust en Vogue. Door die modellencarrière is hij vaak in niets verhullende outfits gespot.

De Nederlandse fotograaf Marco van Rijt werkte met de prins samen voor Vogue. "Wat een eer om de Deense prins Nikolai te mogen fotograferen voor Vogue Oekraïne", schreef hij op Instagram. "Een droom die is uitgekomen, echt een hoogtepunt."

Prins Nikolai heeft zelf geen Instagram, maar we vonden wel de volgende fijne beelden:

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

Coverbeeld: Vogue Ukraine

Powered by Labrador CMS