Prins Harry is trots op Diana’s strijd tegen hiv en aids

“Mijn moeder groeide op in een wereld waar hiv voor velen een doodvonnis was”

Leestijd: < 1 min

Prinses Diana zette zich jarenlang in voor bewustwording rond hiv en aids. Ze wilde stigma’s wegnemen en ging lang voor anderen dat durfden op bezoek in ziekenhuizen waar aidspatiënten werden verzorgd. Nu heeft haar jongste zoon, prins Harry, een brief geschreven waarin hij laat weten hoe trots hij op haar is.

De Britse organisatie Terrence Higgins Trust bestaat veertig jaar. Die werd in 1983 opgericht om geld in te zamelen voor de bestrijding van en de bewustwording rond hiv en aids. De liefdadigheidsinstelling is vernoemd naar een van de eerste mensen die is overleden aan de gevolgen van aids.

Nalatenschap van Diana

Ter gelegenheid van het jubileum heeft prins Harry een brief geschreven die is geplaatst in een catalogus waarin spullen worden geveild om geld in te zamelen. Prins Harry is al een aantal jaren betrokken bij Terrence Higgins Trust en herdenkt in die brief zijn moeder, prinses Diana.

Hij schrijft: “Ik ben zelf al een aantal jaren betrokken bij Terrence Higgins Trust. De strijd om deze epidemie te beëindigen is een groot onderdeel van de nalatenschap van mijn moeder. Hoewel zij het succes van de behandelingen van vandaag niet heeft meegemaakt, ben ik enorm trots dat ik haar werk voor u kan voortzetten.”

Doodvonnis

Harry vervolgt: “Mijn moeder groeide op in een wereld waar hiv voor velen een doodvonnis was. Maar te midden van al die onzekerheid leidde ze met empathie, vond ze de menselijkheid in alles om haar heen en toonde ze de kracht van verbinding in het aangezicht van angst.

Terwijl Terrence Higgins Trust in de loop der jaren is geëvolueerd, is hun doel hetzelfde gebleven: nieuwe besmettingen voorkomen. Terrence Higgins Trust streeft ernaar om van Engeland het eerste land te maken dat tegen 2030 een einde maakt aan nieuwe hiv-gevallen. Ze hebben ons allemaal nodig, en moedigen ons aan om te testen zodat we allemaal weten wat onze status is. Alleen zo kunnen we het stigma, dat gedijt bij stilte, uitbannen.”

Opbrengst

De veiling bij Christie’s heeft bijna 225.000 euro opgeleverd.

Powered by Labrador CMS