Interview

Prince Charming Marvin: “Ik ben een heel simpele jongen”

Marvin zoekt een droomman

Leestijd: < 1 min

Tien single mannen en één prins op het witte paard, samen in een palazzo op Sicilië: gaat dat wel goed? We zien het vanaf morgen in Prince Charming, een nieuwe datingshow op Videoland. Winq sprak alvast met de 29-jarige Prince Charming himself, Marvin uit Tegelen.

Hoe meer datingprogramma’s, hoe beter, maar waarom ben je niet gewoon op Grindr of Tinder gegaan?
“Grindr en Tinder zijn voor mij geen optie, hoewel ik ze beiden heb gebruikt toen ik net vrijgezel was. Grindr vind ik te oppervlakkig, ik ben op zoek naar meer. Op Tinder zitten veel mensen alleen om de tijd te verdrijven. Dat past niet bij mij. In deze tijden van Covid-19 is het vrij lastig om iemand tegen te komen in de kroeg. Een vriendin stuurde me de oproep voor dit programma en daar heb ik op gereageerd. Ik dacht: ik probeer het gewoon.”

We kennen allemaal die hetero vriend of vriendin die jou wil koppelen aan iemand anders, puur omdat diegene ook homo is. Hebben de makers rekening gehouden met jouw wensen?
“Zeker weten! De jongens zijn gekozen op basis van mijn voorkeuren. Ik val niet op vrouwelijke mannen, dus ik heb aangegeven dat ik dat heel belangrijk vind. Zelf ben ik een simpele jongen die op jongens valt, en ik val op mannelijke mannen. Verder heb ik weinig eisen, maar ik vind het wel belangrijk dat iemand betrouwbaar en monogaam is. Graag zou ik een ‘traditionele relatie’ willen, maar dan tussen twee mannen.”

”Ik denk dat we met het programma een heel ander beeld zullen neerzetten over homoseksualiteit in Nederland”

Bij een datingprogramma met gay mannen zou het voor kunnen komen dat de kandidaten meer interesse hebben voor elkaar dan voor ‘prince charming’. Is dat iets waar je je vooraf zorgen om maakte?
“Dat idee ging wel rond in mijn hoofd, inderdaad. Als je naar The Bachelorette kijkt, zie je achttien hetero mannen in een huis, die om één vrouw vechten. Met de mannen onderling zal er weinig gebeuren, tenzij een van hen biseksueel is. Bij Prince Charming is dat toch anders, dus daar was ik van tevoren wel bang voor. Op het moment dat we gingen draaien heb ik dat losgelaten.”

Het programma is begin oktober opgenomen. Wat merkte je van Covid-19 tijdens de opnamen?
“Het is een datingprogramma, dus aanrakingen en dergelijke zijn bijna niet te vermijden. We zijn van tevoren allemaal getest, en tijdens het draaien hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de maatregelen. We hadden zo min mogelijk contact met de buitenwereld.”

We hebben in de afgelopen twee decennia steeds meer leden van de lhbtq-gemeenschap op tv gezien maar uit onderzoek blijkt dat representatie nog steeds belangrijk is. Was je ermee bezig dat je hieraan bijdraagt met dit programma?
“Absoluut. Ik ben heel blij dat de programmamakers mij gekozen hebben. Ik denk dat we met het programma een heel ander beeld zullen neerzetten over homoseksualiteit in Nederland. In de media zie je vooral de opvallende types: heel vrouwelijke types of mannen die chaps dragen zonder billen. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de gayscene en wij willen laten zien dat het echt diverser is.”

Maar mannen die wél vrouwelijke trekjes hebben of chaps dragen, die mogen er toch ook zijn?
“Ja, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar er leeft ook een stereotype beeld bij het Nederlandse volk, en ik denk dat Prince Charming gaat helpen om dat beeld te doorbreken. Homoseksualiteit is veel breder dan dat. Niets negatiefs ten opzichte van mannen die graag in chaps lopen of lekker vrouwelijk zijn. Ik heb daar absoluut niets op tegen.”

“Ik ben wel even bang geweest dat de kandidaten er met elkaar vandoor gingen”

Prince Charming Marvin paard
Prince Charming Marvin paard

We willen natuurlijk geen spoilers, maar kun je iets vertellen dat je tijdens het maken van het programma hebt geleerd?
“Best veel. Ik ben als een ander persoon teruggekomen: een rijker mens. Wat ik vooral geleerd heb is dat ik goed kan vertrouwen op mijn eigen gevoel en hoewel ik altijd al een gevoelsmens ben, maakte ik toch vaak een afweging tussen hoofd en hart. Tijdens het programma heb ik geleerd dat ik juist mijn hart moet volgen. Ik heb vroeger niet echt erkend dat ik van aandacht houd, tijdens het programma leerde ik dat het niet erg is om dat te voelen.”

Toen we je foto deelden op onze Insta werd die súpervaak geliket. Welke reacties kreeg je zelf tot nu toe op je deelname in het programma?
“Mijn deelname werd bekendgemaakt in RTL Boulevard. Zodra het item was afgelopen, explodeerde mijn telefoon. Op WhatsApp kreeg ik veel reacties van bekenden, op Instagram ook van onbekenden, tot nu toe allemaal positief. Ik krijg ook vaak te horen dat ik een perfecte ‘prince charming’ ben, dat vind ik superleuk. In Duitsland ben ik momenteel de talk of the day, want daar is net het tweede seizoen van Prince Charming van start gegaan. In Duitsland zijn zelfs polls gaande om te vragen welke prince charming knapper is, de Duitse Alex of ik. Ik ben een simpele jongen, dus dat is voor mij best grappig om te zien. Ik win ook bijna elke poll, hahaha!”

Prince Charming is vanaf 16 december exclusief te zien op Videoland.

Foto's: Videoland – Michael Dijkstra

Powered by Labrador CMS