Prince Charming Chris Berendse: “Ik ben klaar om weer te gaan daten”

Hoe is het nu met Prince Charming Chris?

Leestijd: < 1 min

Eind 2021 stond de 28-jarige Chris Berendse centraal in het tweede seizoen van datingprogramma Prince Charming. Hij koos voor Jakop, maar tijdens de reünie bleek dat hun liefde geen lang leven beschoren was. Nu de casting voor het derde seizoen in volle gang is, spreekt Winq met Chris om te horen hoe het met hem gaat.

Hoe krijg je terug op het meedoen aan Prince Charming?
“Het was een leuke ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Het was een pittige en intense periode, maar juist daardoor ook extra bijzonder. Ik heb veel reacties gekregen. Aanvankelijk waren mensen vooral enthousiast dat ik meedeed, gaandeweg gingen mensen steeds meer meeleven met het avontuur dat ik beleefde. Toen bleek dat de ontknoping anders was dan ik hoopte, werd ik overladen met lieve berichten. Iedereen snapt dat pure gevoel van liefdesverdriet, ongeacht wie je bent en op wie je valt.”

En hoe reageerde de queer community?
“Vooraf was er wat kritiek op het programma zelf en de casting. Ik kreeg persoonlijk ook kritiek op hoe ik bepaalde dingen in mijn interview met Winq heb verwoord. Die kritiek snapte ik wel, en gebruikte ik om van te leren. Toen het programma eenmaal liep heb ik gelukkig vrijwel geen negatief commentaar meer gekregen.”

Kreeg je ook reacties van jongere kijkers?
“Ja, er zaten best wat berichten tussen van jongeren die worstelen met hun geaardheid. Ik ben er wel van geschrokken om te lezen hoe sommige jongeren vanwege hun geaardheid twijfelden of hun bestaan er nog wel toe deed. Op zulke momenten vond ik het mooi dat ik een luisterend oor kon bieden, en vanuit mijn eigen perspectief advies heb kunnen geven. Op social media heb ik ook regelmatig berichten gedeeld met informatie over coming-out.”

Zou je, met de kennis van nu, nog een keer aan Prince Charming meedoen?
“Nee, geen tweede keer, maar als je op zoek bent naar echte liefde, en ervoor openstaat om dat op een gekke manier te vinden, zou ik het echt aanraden. Ik heb nooit spijt gehad dat ik die kans heb aangegrepen.”

In Prince Charming kregen we niet te zien hoe je dagelijks leven eruitziet. Wat doe je zoal?
“Ik werk als HR development adviseur. Ik ben programmamanager van een cultuur-, inclusie- en diversiteitsprogramma bij de organisatie waar ik werk. Om daar steeds beter in te worden startte ik vorig jaar een masteropleiding organisatiepsychologie, volledig digitaal aan de universiteit van Londen. Naast werk en studie ga ik graag naar buiten als de zon schijnt. Lekker hardlopen, met een vriend of alleen, of door de stad fietsen. Maar ik kan er ook van genieten om de hele dag op de bank televisie te kijken en met m’n telefoon bezig te zijn.”

Samsung prince charming bank
Samsung prince charming bank

Op Instagram is te zien dat je veel sport. Waarom vind je sporten zo belangrijk?
“Als ik ga hardlopen doe ik dat in de eerste plaats om fit te blijven, maar het is ook een goede gelegenheid om m’n hoofd helemaal leeg te maken, een runner’s high te krijgen en even alles te vergeten. Tegelijkertijd merk ik dat ik tijdens het hardlopen juist de beste ideeën krijg, of me ineens oplossingen te binnen schieten op problemen waar ik al dagen mee rondloop. Als ik er een dag niet zo lekker in zit, weet ik dat ik wat langzamer moet rennen, zodat ik mezelf niet – letterlijk – voorbij loop. Het helpt daarbij om met een smartwatch mijn hartslag in de gaten te houden.”

Je mediteert ook, wat levert je dat op?
“Mensen die me kennen zullen me omschrijven als iemand die altijd bezig is. Ik miste een moment op mijn dag om stil te zitten en m’n gedachten op een rijtje te zetten. We leggen steeds meer druk op onszelf en anderen, en ik denk dat iedereen erbij gebaat is om een dagelijks moment te vinden om te ontstressen. Als ik eerlijk ben kost het me nog elke keer moeite om ervoor te gaan zitten en het daadwerkelijk 10-15 minuten vol te houden. Maar het helpt wel om mijn dag te beginnen met een moment van bezinning. Ik merk echt dat het de rest van mijn dag in positieve zin beïnvloedt, ten opzichte van de dagen dat ik het mediteren toch oversla.”

Is uitgaan voor jou veranderd sinds je te zien was in Prince Charming?
“Toen het programma werd uitgezonden zaten we nog in een lockdown. Nu we eindelijk weer uit kunnen gaan, merk ik pas hoe vaak ik herkend word. Dat is best gek: normaal gesproken was ík degene die op mensen afstapte om een praatje te maken, tegenwoordig komen mensen juist naar mij toe. Dat is heel gezellig, maar ik ben me er bijvoorbeeld wel meer van bewust dat mensen me in de gaten houden als ik sta te dansen. Dus de uitspraak ‘dance like nobody’s watching’ gaat voor mij niet helemaal meer op!”

Chris Berendse föhn
Chris Berendse föhn

Jakop bleek helaas niet jóuw Prince Charming, hoe ziet je datingleven er nu uit?
“Ik ben inmiddels klaar om weer te gaan daten, heb mijn liefdesverdriet en het hoofdstuk met Jakop volledig afgesloten. Maar om nu te zeggen dat het stormloopt in mijn datingleven? Nee. Ik ben nog wat terughoudend. Misschien ben ik extra voorzichtig geworden omdat mensen door Prince Charming al veel van me weten. Dat maakt het spannend om met iemand op date te gaan. Het voelt ongelijkwaardig als iemand al veel van mij weet zonder dat ik nog iets van hem weet.”

Hoe belangrijk is persoonlijke stijl voor je?
“Ik vind mezelf totaal niet ijdel! Ik kan m’n bed uitkomen, twee keer met m’n handen door m’n haar gaan, en de deur uitlopen. Als ik me klaarmaak voor een avondje uit kan ik de ene keer lang twijfelen over m’n outfit, de andere keer trek ik iets willekeurigs aan. Een mooi horloge maakt het helemaal af. Ik voel me prettig in alles wat in m’n kast hangt, zolang het maar matcht met de mensen om me heen. Het is natuurlijk niet leuk om ergens te komen en dan enorm overdressed of juist underdressed te zijn.”

Zorgde je Prince Charming-ervaring ervoor dat je meer op tv zou willen doen? Zien we je volgend jaar in Expeditie Robinson?
“Direct na de laatste aflevering van Prince Charming was ik wel even klaar met mijn televisiecarrière, maar inmiddels ben ik wel weer klaar voor een nieuw avontuur. Ik heb zo’n leuke tijd gehad tijdens de opnames, dat smaakt wel naar meer!” 

Samsung Galaxy4 horloge
Samsung Galaxy4 horloge

De meeste mensen komen graag meer over zichzelf te weten, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom heeft Samsung de splinternieuwe Galaxy Watch4 ontwikkeld: jouw partner op weg naar een gezondere levensstijl.

De Galaxy Watch4 is voorzien van een eenvoudig ontwerp met een gestroomlijnd, Armor Aluminum metalen frame. Hij biedt een hoogwaardige uitstraling en functionaliteiten voor je work-outs en dagelijkse taken.

De Galaxy Watch4 is nu uitgerust als Special Edition. Verkrijgbaar met stainless steel, milanese en bamboo strap. Ervaar de hoogwaardige materialen, de comfortabele pasvorm en de zweetbestendigheid om je pols.

De Special Edition is exclusief verkrijgbaar bij juweliers en online partners.

Beeld: Roy Schepers / Rocketstories

Mede mogelijk gemaakt door Samsung

Powered by Labrador CMS