Pride Saturday nu ook in Veenendaal

Bibliotheek Veenendaal viert dat iedereen zichzelf mag zijn

Leestijd: < 1 min

De Bibliotheek staat open voor alle mensen, ongeacht hun levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid. Iedereen moet in Veenendaal zichzelf kunnen zijn. Daarom organiseert Bibliotheek Veenendaal, samen met andere partijen, de eerste (en hopelijk jaarlijkse) Pride Saturday op zaterdag 20 mei in De Cultuurfabriek.

Iedereen is welkom om langs te komen en te genieten van verschillende activiteiten. Om 10.45 uur opent wethouder Martijn Beek van Gemeente Veenendaal de speciale dag. In de hal vind je informatiekraampjes van o.a. COC Midden-Nederland, COC Veenendaal en Ede Pride. Ook tonen we een filmpje met historisch beeldmateriaal van de Historische Vereniging Oud Veenendaal over Gerard Reve en Teigetje & Woelrat.

Activiteiten

De gehele dag zijn er laagdrempelige activiteiten georganiseerd, voor ieder wat wils. Zo kun je komen genieten van muziek van Veense singer-songwriter Noah Noordzee en leert schrijfster Marie Lotte Hagen o.a. hoe je omgaat met “shit waar je als vrouw mee moet dealen”. GiGi geeft als ervaringsdeskundige een kijkje in de wereld van drag en vertelt over de verschillen binnen drag.

Heartstopper-workshop

Ook kun je meedoen aan een leuke workshop Heartstopper tekenen - wereldwijd is de graphic novel en Netflix-serie een enorme hit – of maak je eigen regenboogmachine, bekijk je de foto-expositie Oudroze van Ernst Coppejans en nog veel meer! Alle info: bibliotheekveenendaal.nl/pride.

Powered by Labrador CMS