video

Pride is Protest: korte film over de Amsterdamse LHBTQ-gemeenschap

Bekijk 'm hier

Leestijd: < 1 min

Pride is Protest is een film die de schoonheid van de Amsterdamse LHBTQ-gemeenschap wil laten zien. Daarnaast wil de film ook de focus terugbrengen naar de origine van Pride: een protest. Zowel bekende als onbekende gezichten zijn te zien en te horen in de korte film. Hier de beelden.

In de film komen uiteenlopende mensen aan het woord, van Johannes, die in een fundamenteel christelijk gezin is opgegroeid tot dragtivist en kunstenaar Sletlana uit Oekraïne.

De film is gemaakt door AI Lewis, die wil laten zien waar Pride oorspronkelijk om draaide. “Dit jaar is er een ander soort Pride”, vertelt zij aan DazedDigital.com. “Er was dit jaar geen Canal Parade en er waren ook geen grote straatfeesten. We hadden tijd voor reflectie en we waren dankbaar voor de ruimte die Amsterdam biedt aan de LHBTQ-gemeenschap.”

Pride is Protest is gemaakt door een crew die voornamelijk queer is en kreeg support van Milkshake Festival. Overigens moet je de film niet verwarren met een ander project met dezelfde naam, waarover we eerder schreven.

Hier de beelden!

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS