Pride bij Picl: elke week een LHBTQ-film vol romantiek, spanning en drama

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor Pride hebben OUTtv en filmplatform Picl een pakket samengesteld met iedere week een nieuwe film waarin LHBTQ’s centraal staan. Een daarvan is Moffie, een film over twee jongens in Zuid-Afrika die een jeugdromance beleven in het apartheidstijdperk. Bekijk hier de trailers van alle vier de films.

Op 25 juli gaat de Pride-maand van start op Picl met de film Air. Daarna volgen Last Ferry, The Accompanist en Moffie. Hier onder van elke film een korte synopsis en de trailer.

Air

De zeventienjarige Manja woont in een hoogbouwproject aan de rand van de stad. De rebelse Louk, die ook zeventien jaar is, woont verderop in een bos. De twee meisjes ontmoeten elkaar en worden verliefd. Wanneer Manja ontdekt dat Louk door het verlies van haar moeder emotionele problemen heeft, wil ze niets liever dan haar vriendin helpen.
- vanaf 25 juli te zien 

Last Ferry

Een jonge, homoseksuele advocaat reist af naar Fire Island. Hij wordt echter gedrogeerd en is getuige van een moord. Een vreemdeling schiet de advocaat te hulp. Maar de advocaat ontdekt al snel dat zijn redder bevriend is met de moordenaar.
- Te zien vanaf 30 juli

The Accompanist

Jason heeft zijn leven niet meer op de rit. Door een traumatische ervaring komt hij de nacht niet door zonder nachtmerries. Met moeite komt hij de dag door. Ook Brandon heeft het moeilijk. Hij wil zijn comeback maken als danser, maar de training is keihard en de concurrentie groot. Door de heilzame werking van muziek komen Jason en Brandon steeds dichter bij elkaar, wat tot frustratie leidt bij Brandons vriendje.
- Te zien vanaf 6 augustus

Zuid-Afrika in het jaar 1981. Nicholas heeft altijd geweten dat hij anders is en houdt dat voor de buitenwereld verborgen. Intussen zit de minderheidsregering van Zuid-Afrika in een conflict verwikkeld met de Angolese grenspost en moeten alle blanke jongemannen ouder dan zestien twee jaar militaire dienstplicht vervullen. Nicholas komt terecht in een snoeiharde macho-omgeving die homofobie, racisme en xenofobie letterlijk in de hoofden van jongemannen probeert te stampen. Toch vindt hij tijdens zeldzame privémomenten de ruimte om zijn homoseksualiteit te ontdekken.

Powered by Labrador CMS