Poolse activisten tonen regenboogvlag aan de paus

Op de vlag staat groot het woord 'HELP'

Leestijd: < 1 min

Het Poolse gaykoppel Jakub en David voeren regelmatig actie om de nijpende situatie voor LHBTQ’s in hun land onder de aandacht te brengen. Voor hun laatste initiatief trokken de twee naar Vaticaanstad, waar ze een regenboogvlag aan de paus hebben getoond met daarop het woord ‘HELP’.

Jakub en David voeren regelmatig actie om de schrijnende situatie voor LHBTQ’s in Polen onder de aandacht te brengen. Zo konden ze zelf niet trouwen in hun eigen land, dus deden ze dat elders in Europa. Ook deelden ze aan het begin van de coronapandemie mondkapjes uit met regenboogkleuren.

Deze keer zijn ze naar Rome getogen, naar het Sint Pietersplein in het Vaticaan om precies te zijn. Daar gaat paus Franciscus voor in gebed, terwijl een menigte toekijkt. Jakub en David hadden een grote regenboogvlag meegenomen, die ze aan de paus wilden laten zien. Op de vlag stond het woord ‘HELP’ geschreven.

De twee willen de aandacht trekken van paus Franciscus vanwege de misstanden binnen de Rooms-katholieke kerk in Polen. “Poolse bisschoppen noemen ons pedofielen, ze zeggen dat we een plaag zijn en roepen nu ook dat covid-19 een straf is voor de wereld vanwege de zondige LHBTQ’s. Lokale autoriteiten hebben ‘LHBT-vrije zones’ uitgeroepen, waarbij ze zijn geïnspireerd door de kerk. Wij geloven dat dit niet in lijn is met wat paus Franciscus wil uitdragen en moedigen hem daarom aan om in actie te komen.”

Hier enkele beelden van de actie.

Powered by Labrador CMS