Politie geeft lessen zelfverdediging om gays & co weerbaarder te maken

Leestijd: < 1 min

Het politienetwerk Roze in Blauw gaat samen met sportvereniging Tijgertje aan de slag met een weerbaarheidsprogramma voor LHBTQ’s in ons land. In 24 steden komen er lessen in zelfbescherming en training in het omgaan met discriminatie.

Shownieuws sprak met Jan Martijn Stout, voorzitter van Roze in Blauw in Noord-Holland. Hij vertelt dat het weerbaarheidsprogramma voor LHBTQ’s is bedoeld om het veiligheidsgevoel te vergroten.

Op kleinschalig niveau worden er al lessen zelfverdediging aangeboden aan de LHBTQ-gemeenschap. Zo biedt gay sportclub Tijgertje in Amsterdam al sinds 1982 een cursus zelfverdediging aan in combinatie met sessies voor het versterken van zelfvertrouwen.

Overal Jezelf Kunnen Zijn
Roze in Blauw is enthousiast over het project en wil het nu groter gaan oppakken. Het programma dat ze in 24 steden lanceren heeft als naam ‘Overal Jezelf Kunnen Zijn’ (OJKZ) en gaat van start zodra de coronacrisis voorbij is.

Eerder deze week kwam een gay koppel uit Amsterdam-Oost in het nieuws nadat zij waren belaagd door jongeren. Lees ook de column van Paul Kisner hierover: Hoe je van een belager een slachtoffer maakt.

Powered by Labrador CMS