Podcast: Madonna vertelt over het ontstaan ‘Hung Up’

Leestijd: < 1 min

In 2005 scoorde Madonna een van haar grootste wereldhits met ‘Hung Up’, een disco-oorwurm met een ABBA-sample die de leadsingle was van haar dance-album Confessions On A Dancefloor. In de podcastserie Song Exploder blikt ze samen met producer Stuart Price terug op de totstandkoming ervan.

Anderhalve week geleden verscheen de uitgebreide versie van Finally Enough Love, Madonna’s remixalbum met daarop haar vijftig nummer één-hits uit de Amerikaanse dancelijsten. Op dat album staan alle vier singles van Confessions On A Dancefloor die allemaal de top van die lijst hebben behaald: ‘Hung Up’, ‘Sorry’, ‘Get Together’ en ‘Jump’.

‘Gimme Gimme Gimme’

Voor Confessions liet Madonna zich bijstaan door Stuart Price, die eerder met haar had samengewerkt tijdens verschillende tournees. De Brit, ook bekend van zijn werk als Les Rythmes Digitales, Jacques LuCont en Zoot Woman, was in die periode een veelgevraagd DJ.

Hij vertelt in de podcastserie Song Exploder hoe hij na een lange nacht naar huis reed en ABBA’s ‘Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)’ op de radio hoorde en dacht: ‘daar moet ik wat mee doen.’

Een laatste hobbel...

Toen hij vervolgens van Madonna hoorde dat ze met een dance-album wilde komen, liet hij haar de eerste schetsen horen van wat later ‘Hung Up’ zou worden. In de podcast vertellen hij en Madonna in een minuut of 23 hoe ze aan de slag gingen, steeds enthousiaster werden en toen nog één laatste hobbel moesten nemen: de heren van ABBA waren namelijk niet bepaald happig op het samplen van hun muziek.

Dat het toch goed is afgelopen is inmiddels geschiedenis. Luister hier naar de podcast.

Powered by Labrador CMS