Nieuws

Pink Nieuw-West doet aangifte van vernieling bloemstuk dodenherdenking

Leestijd: < 1 min

Een van de bloemstukken die stichting Pink Nieuw-West in Amsterdam aan de Sloterplas heeft gelegd tijdens de herdenkning op dodenherdenking is vernield.

Op 4 mei heeft Stichting Pink Nieuw-West, een organisatie voor LHBTQ’s in Amsterdam Nieuw-West, een herdenking georganiseerd voor dodenherdenking. Daarbij werden verschillende bloemstukken op het Sierplein, Plein ‘40-’45 en op de boulevard aan de Sloterplas gelegd. Een van die bloemstukken werd later vernield.

“Wij zagen tot onze schrik dat ons bloemstuk op de boulevard aan de Sloterplas verdwenen was”, zegt de organisatie in een verklaring. “Iets verderop troffen we nog wat resten aan. Omdat verder iedere krans en elk bosje bloemen nog keurig bij de gedenkplaats ligt, zijn we bang dat we uit moeten gaan van een daad tegen de LHBTIQ+ gemeenschap in Nieuw-West.”

“Vrijheid is kwetsbaar, met name voor minderheden en nooit vanzelfsprekend! We moeten die vrijheid vieren zodat ze zichtbaar wordt. We moeten haar onderhouden en beschermen zodat ze niet langzaam bijna onmerkbaar door onze vingers glipt. We moeten er voor strijden als ze wordt aangevallen.”

Pink Nieuw-West heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Powered by Labrador CMS