PINA, en de kwetsbaarheid van het zwarte mannelijk lichaam

Deze maand te zien in het theater

Leestijd: < 1 min

Voor performer Kwanele Finch Thusi, voormalig Mr. Africa, is zijn eigen zwarte queer-identiteit uitgangspunt voor al zijn werk, in de kleding die hij draagt, de manier waarop hij zijn lichaam opmaakt, zijn gedrag en de fysieke sport training van zijn lichaam. Zijn voorstelling PINA is een ‘CRY, A SCREAM’, een queer antwoord op het gecanoniseerde historische beeld van de zwarte man.

Met PINA bouwt Kwanele Finch Thusi aan een nieuwe mythologie van zwarte en queer lichamen en identiteiten. De voorstelling is gebaseerd op verhalen van oude en jonge zwarte mannen en de kracht van expressie, beweging en dans bij het vertellen van hun verhalen. Zo suggereren woorden en de bewegingen van het lichaam dat een zwart mannelijk lichaam sterk en fysiek moet zijn. Kwanele Thusi dekoloniseert dat beeld en laat in zijn solo en duet de kwetsbaarheid en zachtheid van het zwarte mannelijke lichaam en een zwarte identiteit zien.

Kwanele Finch Thusi: “PINA asks for a revision around prehistoric implications that still subjugate the black person as less than, inadequate and to be feared. As black people, our bodies are still seen as exotic exhibitions for freedom."

Speeldata

  • Amsterdam, donderdag 6 oktober om 20:00 in Podium Mozaiek
  • Amsterdam, vrijdag 7 oktober om 21:45 in Frascati Theater
  • Utrecht, donderdag 13 oktober om 20:00 in Theater Kikker
  • Amsterdam, zaterdag 15 oktober om 19:30 in De Balie
  • Rotterdam, zondag 16 oktober om 19:30 in Theater Zuidplein

Meer info en tickets: https://www.afrovibes.nl/pina/

Powered by Labrador CMS