Pete Buttigieg schrijft alsnog geschiedenis in kabinet Joe Biden

Eerste openlijk homoseksuele minister ooit in de VS

Leestijd: < 1 min

Nadat Pete Buttigieg het in de race om het kandidaatschap voor de presidentsverkiezingen bij de Democraten moest afleggen tegen Joe Biden, schrijft hij alsnog geschiedenis: hij wordt mogelijk de eerste homoseksuele minister in het kabinet van Biden.

We schreven vorig jaar meerdere keren over Pete Buttigieg, een van de opvallendste personen bij de Democraten die zich hadden aangemeld in de race om het kandidaatschap voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Buttigieg is openlijk homoseksueel, iets wat in het conservatieve deel van de Verenigde Staten vaak nog op tegenstand stuit.

Buttigieg was vanaf het begin af aan een populaire kandidaat in de race, maar de toen 37-jarige burgemeester van South Bend, Indiana, moest het uiteindelijk afleggen tegen Joe Biden.

Ruime voorsprong
Zoals bekend heeft Biden de verkiezingen met ruime voorsprong gewonnen van Trump, al vind de oranje man zelf nog steeds van niet. Desondanks is Biden alvast begonnen met het selecteren van mensen voor verschillende posten binnen zijn regering.

Biden heeft zijn oog nu laten vallen op Pete Buttigieg. Hij wordt mogelijk de nieuwe minister van Transport, waarmee hij de eerste openlijk homoseksuele minister wordt die de Verenigde Staten heeft gekend.

Probleemoplosser
In een statement sprak Biden lovende woorden over Buttigieg. Hij noemt hem een ‘patriot en een probleemoplosser die het beste uit onze natie weet te halen.”

Human Rights Campaign heeft zich alvast achter Bidens keuze geschaard. President Alphonso David van HRC noemde Buttigieg ‘open en eerlijk’ over zijn identiteit in zijn campagne en voorziet dat hij vanuit zijn achtergrond een belangrijke bijdrage kan leveren aan de wederopbouw van het land.

Bron: Gay Times

Powered by Labrador CMS