Winq ♥︎ Pathé

Pathé Gay Night gaat verder als Pathé Pride Night

Vanaf nu voor de hele LHBTQ-gemeenschap

Leestijd: < 1 min

Pathé heeft besloten de maandelijkse Gay Night in een nieuw, inclusiever jasje te steken. Onder de noemer Pathé Pride Night richt de bioscoopketen zich nu op de hele LHBTQ-gemeenschap, in plaats van enkel op gay mannen.

Sinds 2004 organiseert bioscoopketen Pathé de succesvolle Gay Nights, waarbij iedere eerste woensdag van de maand films werden vertoond die tot op heden met name verhalen vertelden over gay mannen. In reactie op de vraag van bezoekers heeft Pathé besloten de avonden een inclusievere invulling te geven. Bij de programmering van de vernieuwde Pathé Pride Night worden vanaf nu verhalen gepresenteerd over LHBTQ’s uit alle lagen van de samenleving.

Wat onveranderd blijft: voor aanvang ontvangen bezoekers een welkomstdrankje en na afloop kan er, in verband met de coronamaatregelen afhankelijk van de bioscoop, worden nagepraat met een hapje en een drankje.

Moffie

De eerstvolgende Pathé Pride Night vindt plaats woensdag 2 september. Dan vertonen veertien Pathé-bioscopen de film Moffie, over Nicholas, een jonge soldaat die in het Zuid-Afrika van 1981 zijn militaire dienstplicht moet vervullen. Hij heeft altijd geweten dat hij anders is en komt terecht in een snoeiharde macho-omgeving die homofobie, racisme en xenofobie letterlijk in de hoofden van jonge mannen probeert te stampen. In die lastige omgeving vindt Nicholas desalniettemin spaarzame momenten om zijn homoseksualiteit te ontdekken.

Tickets en informatie over de komende Pride Nights vind je op Pathe.nl/pridenight.

Hoofdbeeld: still uit Moffie - © Cinemien

Powered by Labrador CMS